Noua ediție a Swimathon Oradea se va desfășura sâmbătă, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, iar 350 de înotători vor face „valuri de bine”, pentru a atrage atenția asupra celor 16 cauze înscrise în acest an. 

Printre proiectele pentru care se strâng fonduri se numără „Uniți pentru Nuria”, menit să-i ofere ajutor unei adolescente greu încercate de boală, „Casa Speranței” - pentru centrul cu același nume unde tinerii cu dizabilități beneficiază de terapii, și „Green for Teens - Viitorul sună verde”, care propune realizarea a 20 de grădini verticale în 20 de clase de gimnaziu și liceu din cadrul Liceului Greco-Catolic din Oradea. 

Orădenii sunt așteptați sâmbătă, de la ora 9, pentru a-i încuraja pe înotători și a dona pentru cauzele care-i impresionează. Programul complet al evenimentului poate fi găsit AICI.

O parte din fonduri au fost deja strânse, online, anunță organizatorii de la Fundația Comunitară Oradea. „Swimathon Oradea 2024 a doborât toate recordurile de strângere de fonduri ale Fundației Comunitare Oradea. Cifrele demonstrează această reușită. Peste 2.900 de donații au fost înregistrate pe platforma swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro. Donatorii au fost oameni de bine din Bihor, și nu numai, persoane fizice și companii de pretutindeni. 95 de oameni au ales să fie ambasadorii unor cauze în care au crezut de la început și pe care le-au făcut auzite astfel încât să mobilizeze donații pentru atingerea obiectivelor financiare. Mai bine de 749.000 lei au fost obținuți, bani care vor transforma în realitate spații educative, vor facilita tratamente mult prea costisitoare, vor crește calitatea vieții unor persoane cu dizabilități sau copii proveniți din medii defavorizate, vor contribui la educarea și dezvoltarea tinerei generații, iar lista de bine continuă”, se arată într-un comunicat trimis miercuri de echipa organizatoare. 

Swimathon Oradea 2024 va fi transmis și live pe Youtube, pe pagina Fan Media Oradea. Apoi, campania de strângere de fonduri va continua până pe 15 iulie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!