Băiatul în vârstă de 12 ani care a fost rănit grav în accidentul din data de 22 iunie, produs pe trecerea de pietoni din apropiere de sediul Poliţiei Municipiului Oradea din Calea Aradului, a decedat miercuri la Spitalul Judeţean.

Mai multe intervenţii

Informaţia a fost confirmată BIHOREANULUI joi, de purtătoarea de cuvânt a unităţii spitaliceşti din Oradea, Lisa Crăiuţ. "Băiatul a făcut un stop cardio-respirator miercuri şi nu a mai putut fi salvat", a precizat aceasta.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, copilul a fost accidentat în după-amiaza zilei de 22 iunie şi a fost dus în stare de inconştienţă la spital.

Băiatul traversa trecerea de pietoni pe lângă o trotinetă, când un şofer care circula spre cartierul Ioşia l-a lovit din plin, iar apoi a fugit de la locul accidentului.

Ulterior, familia victimei a făcut un apel la donare de sânge, iar copilul a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale, fiind internat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Acesta a avut răni grave inclusiv la nivelul capului şi a fost operat şi la secţia de Neurochirurgie.

În arest preventiv

După accident, şoferul în vârstă de 25 de ani a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, dar şi a altor substanţe cu efect psihoactiv, respectiv de părăsirea locului accidentului.

Probele biologice prelevate au arătat că tânărul avea 2,05 g/l alcool pur în sânge. În vreme ce rezultatul testării preliminare de drog a fost pozitiv la amfetamină, ulterior analiza de urină în privinţa consumului de droguri a avut un rezultat negativ.

La propunerea anchetatorilor, Judecătoria Oradea a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, până în 22 iulie, mandat prelungit cu încă 30 de zile.

Ca urmare a decesului băiatului, șoferul va fi anchetat și pentru ucidere din culpă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!