Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat sâmbătă dimineaţă că în ultimele 24 de ore în judeţ au fost identificate 80 de noi cazuri Covid, după efectuarea a 576 teste PCR şi antigen în cursul zilei precedente, una dintre îmbolnăviri fiind o recidivă, iar o alta a unui sugar.

Numărul total al infectărilor confirmate în Bihor de la debutul pandemiei a ajuns, astfel, la 21.379.

Recrudescenţă în nordul judeţului

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Valea lui Mihai, Tarcea, Sălacea, Cherechiu, Sălard, Chişlaz, Buduslău, Abram, Marghita, Şimian, Boianu Mare, Tinca, Bulz, Ţeţchea, Borod, Lugaşu de Jos, Ştei, Valea lui Mihai, Oşorhei, Lăzăreni, Sântandrei, Paleu, Auşeu şi Vadu Crişului.

Dintre noile cazuri, 43 au fost identificate la persoane domiciliate în Oradea, inclusiv la un copil cu vârsta sub 1 an, iar 20 în localităţile din nordul judeţului.

Sursele medicale arată că unul dintre bihorenii recent diagnosticaţi a mai fost confirmat cu Covid şi la 1 octombrie 2020, aceasta fiind a patra reinfectare înregistrată în Bihor de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Numărul deceselor confirmate ca având cauză infectarea cu Covid a urcat la 929, în ultimele 24 de ore încetând din viaţă un bărbat de 82 ani care avea şi afecţiuni renale, în timp ce totalul vindecărilor a ajuns la 19.764, cu doar 22 mai multe decât în ziua precedentă.

În structurile de Terapie Intensivă erau internaţi sâmbătă dimineaţă 32 pacienţi, din care 22 la Spitalul Municipal din Oradea, iar 10 în compartimentul de profil al Spitalului Pelican.

11 localităţi "galbene" şi 2 "roşii"

În Bihor erau înregistrate sâmbătă dimineaţă 686 cazuri Covid active, cu 174 mai multe decât în prima zi a săptămânii, iar incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile şi raportată la totalul populaţiei a urcat la 1,03 cazuri la mia de locuitori de la 0,77 cât era luni.

În judeţ sunt două localităţi cu incidenţă peste 3 la mie, comuna Sălacea (5,52) şi oraşul Vaşcău (3,30), în alte 11 unităţi administrativ-teritoriale aceasta fiind mai mare de 1,5 la mia de locuitori: Bulz, Bratca, Valea lui Mihai, Săcădat, Şinteu, Borş, Auşeu, Oradea, Abram şi Tarcea.

În Oradea, care de vineri a reintrat în scenariul galben, incidenţa a crescut sâmbătă dimineaţă la 1,64 faţă de 1,51 în ziua precedentă.

Vaccinări puţine

În cursul zilei de vineri au fost vaccinaţi doar 333 bihoreni, până acum primind ambele doze 17.307 persoane. Totalul reacţiilor adverse a rămas 34, iar numărul dozelor pierdute a ajuns la 29.

În judeţ au fost administrate de la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent 43.080 doze din cele 47.100 primite.

Pe de altă parte, au continuat controalele pentru evitarea răspândirii virusului. În cursul zilei precedente, poliţiştii şi jandarmii au verificat 1.451 persoane carantinate şi 419 persoane aflate în izolare la domiciliu, precum şi 65 firme şi 64 mijloace de transport în comun, fiind aplicate 89 avertismente şi 50 amenzi, în valoare totală de 19.700 lei.