Consultantul în afaceri Dinu Meşter a renunţat marţi la preşedinţia Federaţiei Patronilor Bihor, după doar patru luni de la alegerea în funcţie.
Cu pumnul în masă...
Demisionarul a invocat diferenţe de viziune în raport cu vicepreşedinţii săi, Constantin Jurcă şi Vasile Fonoage, precum şi faptul că a fost ales nestatutar.
"După trei rânduri de discuţii cu Costi Jurcă şi Vasile Fonoage, am înţeles că ei îşi doresc să aibă biroul lui Lucian (n.r. Ioan Lucian, fostul preşedinte FPB), să facă cum vor ei în locul lui Lucian, şi le trebuia doar un vârf de lance", a declarat Meşter pentru BIHOREANUL.
Liderii FPB au avut opinii diferite faţă de strategia organizaţiei. "Eu am vrut să înfiinţăm Federaţia Antreprenorilor Crişana, care să coalizeze toate organizaţiile oamenilor de afaceri din zonă şi în care FPB să fie un membru important. Ei doreau ca FPB să fie în continuare o entitate separată. Costi (n.r. Jurcă) a şi bătut cu pumnul în masă, spunând «La masa asta doar de FPB vorbim!». Am spus că nu are sens să ne aruncăm cuvinte grele şi nu mai stau", a povestit Dinu Meşter.
Ales nestatutar
În plus, demisionarul a declarat că şi-ar fi dorit reluarea alegerilor din 4 februarie în cadrul cărora a fost propulsat preşedinte. "Am fost ales cu voturi exprimate de oameni care nu aveau cotizaţiile plătite la zi, adică erau nestatutari, şi nu ar fi trebuit să voteze. Când am aflat asta am cerut o nouă rundă de alegeri, pentru că eram vulnerabil. Colegii s-au opus de teamă că Ioan Lucian o să îşi pună omul său în funcţie", a spus Meşter.
Consultantul în afaceri a spus că pe viitor se va concentra, cu sprijinul unui grup de oameni de afaceri, pe dezvoltarea Federaţiei Antreprenorilor Crişana, organizaţie în care va încerca să coalizeze toate asociaţiile patronatelor bihorene.
Dinu Meşter a fost ales pe 4 februarie şi a preluat conducerea efectivă a FPB pe 18 februarie, după aproape două decenii în care organizaţia a fost condusă de Ioan Lucian. Lucian, care conduce în prezent Uniunea Naţională a Patronatului din România, a încercat în iarnă să îl impună la preşedinţia FPB pe vicepreşedintele UNPR, Florin Balint, care a fost însă învins prin vot în mod categoric.
De altfel, faptul că Lucian nu se lasă dus de la Oradea o arată şi faptul că la sfârşitul săptămânii trecute a anunţat că UNPR "a decis să-şi deschidă un birou de reprezentare în Oradea", cu toate că reprezentantul "legal" al Uniunii este tocmai Federaţia Patronilor. "Dorim ca alături de reprezentantul nostru legal pentru judeţul Bihor, Federaţia Patronilor Bihor (FPB), să contribuim la dinamizarea mişcării patronale, la consolidarea relaţiilor de colaborare cu principalele instituţii şi organizaţii bihorene", motiva comunicatul.