Vasile Siminic, tatăl ex-fotbalistului Marius Siminic, a fost încarcerat, joi, după ce împreună cu un amic a furat mai multe jante de camion din parcarea unei firme.  

Siminic şi prietenul său, Jakab Gheorghe, au comis furtul în dimineaţa zilei de 4 februarie, anul trecut. Cei doi au intrat cu un autoturism în curtea unei firme de transport, au furat 4 jante de camion, pe care le-au vândut la un depozit de fier vechi. 

Siminic şi Jakab au fost trimişi în judecată vara trecută şi au fost condamnaţi definitiv, joi, la câte 1 an şi 3 luni de detenţie. 

Vasile Siminic a fost eliberat condiționat recent, după ce a executat o parte din pedeapsa încasată pentru furt calificat în formă continuată, iar asta după ce, tot alături de Jakab, a furat piese pentru camioane din curţile şi sediile mai multor firme orădene.

Concret, după cum a relatat şi BIHOREANUL, în perioada 22 decembrie 2022 şi 21 ianuarie 2023, Siminic şi Jakab au intrat în parcările, curţile şi sediile mai multor firme orădene, de unde au furat două baterii auto de camion, rezervoare de aluminiu pentru autotrenuri, jante şi rampe de încărcare. Într-o situaţie, ca să nu plece cu mâna goală, cei doi au luat din curtea firmei un aparat profesional de cafea. 

Pentru furturile respective, cei doi au fost condamnaţi definitiv, la câte 1 an de închisoare cu executarea pedepselor în regim de detenţie, iar în octombrie anul trecut au şi fost încarceraţi. În timp ce Jakab a rămas în Penitenciar să-şi ispăşească întreaga pedeapsă, Siminic a ieşit din închisoare în februarie, acest an, eliberat condiţionat, motiv pentru care, acum a fost ridicat, joi, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri, şi încarcerat la Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!