Patru persoane au fost rănite, în urma unui accident produs sâmbătă pe DN 79 în Bihor, între o ambulanţă şi alte trei maşini.

Accident cu patru maşini

"Apelul prin numărul de urgenţe 112 a fost la ora 14.04. Accidentul rutier s-a produs pe DN 79, la intrarea în Leş dinspre Nojorid, au fost implicate patru autovehicule, din care o ambulanţă, o autoutilitară şi două autoturisme", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit acesteia, la ora publicării acestei ştiri, în zonă se circulă pe un singur sens, alternativ, traficul fiind dirijat de poliţiştii rutieri.

Deocamdată nu sunt clare împrejurările accidentului rutier, acestea urmând să fie stabilite de poliţişti în urma cercetărilor la faţa locului.

Doctoriţa rănită îi ajuta pe ceilalţi

Între persoanele rănite se numără şi o doctoriţă şi asistenta echipajului din Ambulanţă.

Dr. Liciniu Venter, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, a declarat pentru BIHOREANUL că accidentul s-a soldat cu patru victime, toate în cod verde medical, adică cu leziuni care nu le pun viaţa în pericol.

"Echipajul nostru mergea la un caz, autospeciala era cu semnalele acustice şi luminoase pornite. La spital, pentru investigaţii suplimentare, va merge numai o persoană, doctoriţa de pe ambulanţă, are o contuzie toracică, dar se simte bine. Mai devreme acorda primul ajutor celorlalte victime la locul accidentului", a precizat managerul SAJ.

Desfăşurare de forţe, trafic îngreunat

Desfăşurarea de forţe la faţa locului a fost însemnată.

Maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, a precizat BIHOREANULUI că a fost mobilizată o autospecială de descarcerare grea din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea normelor de apărere împotriva incendiilor la locul accidentului, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, pompierii militari paramedici din cadrul Detaşamentului 2 Oradea şi Detaşamentului de Pompieri Salonta, respectiv un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Traficul în zona în care s-a produs accidentul este îngreunat, iar cozile de maşini se întind pe kilometri întregi.

O parte dintre şoferii care se deplasează dinspre Oradea se întorc din drum.

UPDATE, ora 15.45: Declaraţiile martorilor oculari

Martorii oculari spun că ambulanţa se deplasa - cu semnalele acustice şi luminoase pornite - dinspre Nojorid spre Leş.

În ultima curbă înainte de intrarea în acest sat, unde drumul are o singură bandă şi cele două sensuri de mers sunt delimitate prin linie continuă, şoferul unui Ford Fusion (foto jos) a încetinit şi s-a dat la o parte pentru a permite ambulanţei să treacă, dar a fost lovit din spate de un autoturism Dacia Sandero înmatriculat în Timiş.

Sandero ar fi lovit întâi Fordul, iar apoi ambulanţa şi s-a învârtit pe şosea, lovind şi un TIR - trailer cu număr de Arad, care intra în Leş, îndreptându-se spre Arad.

Din câte se pare, şoferul autoturismului Dacia Sandero nu ar fi frânat deloc.

De precizat, însă, că, dacă este sau nu aşa urmează să lămurească ancheta poliţiştilor.

Puţin înainte de ora 16, cozile de maşini se întindeau pe kilometri întregi, între Nojorid şi Leş. 

UPDATE: A rămas tamponare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar șef Alina Fărcuța, până la urmă evenimentul rutier a fost încadrat ca tamponare, având în vedere că nici doctoriţa - care a ajuns la spital pentru investigaţii - şi nicio altă victimă nu a rămas internată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!