Directorul adjunct al Casei Județene de Pensii Bihor, Laurențiu Țenț, fost director al Casei Naționale, susține că, de fapt, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu are o problemă cu conducerea CJP Bihor, ci una personală cu el, acesta fiind motivul pentru care a enumerat instituția între cele pe care le consideră „neperformante”.

„Nu este vorba de activitatea instituției, ci de o problemă personală pe care o are doamna ministru cu mine, în urma colaborării de la București, când eram președintele Casei Naționale de Pensii. Nu am putut fi de acord nici cu abordarea dânsei, nici cu anumite cerințe care nu erau realizabile, lucru care s-a demonstrat”, a declarat Țenț BIHOREANULUI, precizând că pretențiile Violetei Alexandru nu au putut fi, de altfel, satisfăcute nici de succesori.

„Eu am plecat în aprilie, suntem în octombrie și acele cerințe nu s-au realizat. Trebuia în două săptămâni să rezolvăm problema arhivelor. Evident că nu e posibil să termini asemenea lucrare în două săptămâni. Este o activitate care trebuie să fie bugetată și trebuie hotărât ce anume urmează să faci. Vrei să iei arhivele de la casele de pensii? Vrei să le muți în alte spații de depozitare?”, a spus directorul.

De altfel, Țenț spune că și în trecut au existat cerințe spontane ale ministrului Muncii, de demitere a unor șefi de case județene, asemănătoare cu reacția Violetei Alexandru de acum. „Am avut inclusiv cerințe de genul „să demitem directorul din cutare județ”. Nu se poate însă acest lucru, există un cod administrativ care trebuie respectat, trebuie făcută o analiză a activității”, a precizat fostul șef al Casei Naționale.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, miercuri, pe Facebook, că i-a solicitat preşedintelui Casei Naţionale de Pensii ca „în cel mai scurt imp” să schimbe conducerile caselor „neperformante”, printre cele enumerate figurând și cea din Bihor, „casă de pensii unde lucrează fostul preşedinte CNPP, propus de mine şi schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanţă”.

Tot în reacție la postarea ministrei, directoarea executivă a CJP Bihor, Andaluzia Coraş, a declarat BIHOREANULUI nu știe pe ce se bazează Alexanru când invocă această neperformanţă a instituției. „Din punctul meu de vedere, nu poate fi probată. Legat de activitatea instituţiei, este cert că mai avem încă restanţe pe dosare, nu pot spune că sunt cu toate la zi, dar avem o evoluţie în soluţionarea lor, lucru care poate fi verificat", a declarat Coraş.