Cu o zi înainte ca absolvenții de gimnaziu să înceapă să completeze fișele cu opțiunile privind specializările de liceu la care vor să se înscrie, Ministerul Educației a publicat ierarhia candidaților din fiecare județ, inclusiv Bihor.

Lista este deschisă de un elev al Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, Bogdan Solomie, care are media 10 la Evaluarea Națională și tot maximă are media de absolvire a gimnaziului.

Ierarhia continuă cu un absolvent al Colegiului Național Emanuil Gojdu, cu 10 pe linie la Evaluarea Națională și 9,89 media de absolvire, iar apoi cu unul al Colegiului Național Iosif Vulcan, care are 9,97 la Evaluarea Națională și 10 media de absolvire.

În top 10 din Bihor se mai regăsesc absolvenți ai școlilor gimnaziale Dacia și Oltea Doamna.

Admiterea la liceu se va face prin repartizare computerizată, candidații urmând să-și exprime opțiunile în fișele pe care, în perioadele 11-12 iulie și 15-22 iulie, le vor completa alături de părinți și diriginți.

Repartizarea lor în clase se va face în funcție de rezultatele de la Evaluarea Națională, iar criteriul de departajare pentru candidații cu note egale va fi media de absolvire a gimnaziului.

Dacă în continuare candidații vor fi la egalitate, departajarea se va face după nota la examenul de limba română din cadrul Evaluării Naționale.

În județul Bihor, sunt 4.391 de candidați în ierarhia pentru admitere. Pe ultimul loc se află un candidat din Tileagd, cu media 1 la Evaluarea Națională și care a absolvit gimnaziul cu media 6,15.

Repartizarea computerizată va avea loc pe 24 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!