Adolescentul din Oradea care, miercuri seară, a atacat un băiat după o ceartă şi l-a tăiat în zona gâtului, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 24 de ore sub acuza de tentativă la omor.

"Suspectul a fost reţinut în zorii zilei de joi, în jurul orei 4. Din datele comunicate de procurorul anchetator, fapta a fost comisă în urma unui conflict spontan, suspectul i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit tip briceag, provocându-i o plagă de aproximativ 10 centimetri, cu afectare vasculară", a declarat joi pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Miriam Mihai.

Potrivit sursei citate, ancheta în caz este în curs de desfăşurare. Procurora nu a putut confirma, deocamdată, dacă agresorul a fost sub influenţa unor substanţe interzise şi nici dacă acesta şi-a recunoscut fapta.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, incidentul s-a produs miercuri seară, în jurul orei 20, într-un parc de pe strada Agricultorilor din cartierul Nufărul, în apropiere de Mc Donald's.

Potrivit martorilor, scandalul a fost declanşat de agresor (foto), despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Antonio M., are 15 ani, şi este elev la Liceul Mihai Viteazul din Oradea.

Acesta ar fi fost nemulţumit de o postare făcută pe reţelele de socializare de victimă, un băiat de 16 ani, elev la Liceul Traian Vuia, și s-ar fi certat. În timpul conflictului, scandalagiul a scos un cuţit şi l-a tăiat la gât, după care a fugit.

Agresorul a fost prins în scurt timp de poliţiştii anunţaţi de martori prin numărul de urgenţă 112, în Parcul Salca.

Victima a fost transportată la spital și operată, căci tăietura i-a atins peretele carotidei şi i-a provocat un hematom, existând pericolul ca acesta să oprească irigarea creierului. 

Miercuri seară, medicii arătau că starea tânărului rănit era stabilă.

Vom reveni cu amănunte atunci când vor fi disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!