Până de Crăciun, voluntarii Asociaţiei pentru micuţul Noel se vor afla la centrul comercial ERA Park Oradea, unde pun în vânzare decoraţiuni de Crăciun realizate chiar de ei. Banii adunaţi vor ajuta la strângerea sumei uriaşe de 2,1 milioane de dolari, necesare pentru cumpărarea tratamentului Zolgensma, ce îl poate ajuta pe Ştefan, un băieţel din Oradea, să lupte cu Amiotrofia spinală de tip 1. 

Nuielușe, ghirlande și lumânări

Standul cu produsele handmade este aşezat chiar lângă casele de marcat de la magazinul Carrefour și este deschis în fiecare zi între orele 11 și 20. Trecătorii pot găsi nuieluşe care costă 10 lei bucata, pahare decorative cu Moş Crăciun la 40 de lei, ghirlande colorate, dar şi aranjamente cu lumânări şi crenguţe de brad ale căror preţuri variază în funcţie de mărime.

Pe lângă acestea, echipa de creaţie a ONG-ului, formată din 7 tinere, pregăteşte şi alte produse în fiecare săptămână, scoase la vânzare cu prețuri între 10 și 120 de lei. 

Weekend-ul trecut, voluntarii au reuşit să strângă în urma vânzărilor circa 6.000 de lei, iar până acum, bilanţul donaţiilor a ajuns la 451.238 dolari. Familia lui Ştefan (foto), un băiețel din Oradea de 2 ani şi 10 luni, bolnav de SMA1, are nevoie însă de 2,1 milioane de dolari necesari pentru cumpărarea vaccinul Zolgensma, cel care îl poate ajuta pe băiat să lupte cu boala.


Are nevoie de ajutor 

SMA1 este o boală rară și degenerativă care se manifestă prin pierderea progresivă a muşchilor cu rol motor, iar apoi a restului muşchilor din corp, iar la final, în lipsa unui tratament adecvat, copilul moare, de obicei, înainte de a împlini 2 ani.

La aproape un an de la înfiinţare, Asociaţia pentru micuţul Noel, formată iniţial din mai mulţi bihoreni inimoşi, a reuşit să ajute trei copii bolnavi de SMA1 şi a adunat peste 5 milioane de dolari.

Cei care doresc să sprijine familia micuţului orădean o pot face donând orice sumă în lei în contul RO33BTRLRONCRT0532233601, în euro: RO80BTRLEURCRT0532233601 sau în lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601, beneficiar fiind Asociaţia pentru micuţul Noel. Se mai pot face donaţii prin Paypal, pe site-ul ONG-ului, prin Revolut transferând bani la numărul 0747681370.

O altă variantă este donaţia prin SMS, doritorii direcţionând 2 euro prin numărul 8828 cu textul "STEFAN".

Pe lângă acestea, pot intra şi pe grupul special creat pe Facebook care a adunat până în prezent peste 411.000 de persoane, unde au loc zilnic licitaţii şi tombole de diverse produse, inclusiv excursii, electrocasnice sau gadget-uri.