O adevărată minune! Alessia, fetița pentru care Asociația pentru micuțul Noel a reușit să strângă suma uriașă de 2,5 milioane de dolari, va primi vaccinul Zolgensma gratuit, din partea firmei producătoare din SUA. În urma veștii, voluntarii au decis ca toți banii adunați să fie oferiți familiei lui Ayan, copilul pe care voluntarii ONG-ului voiau să-l ajute după reușita de luni. În plus, pornesc o nouă campanie, pentru ajutorarea unui alt micuț orădean, Ștefan.

„A câștigat viața de 2 ori”

Anunțul că Alessia a câștigat tratamentul gratuit a fost făcut, miercuri, chiar de mama ei, pe grupul de licitații de pe Facebook al asociației bihorene.

„Iată că la doar două zile după ce am ajuns la suma finală, vin în fața dumneavoastră cu o veste incredibilă. Alessia a fost extrasă ieri la loteria organizată de producătorul Novartis și va primi tratamentul Zolgensma gratuit! Am aflat această veste ieri seara și abia mi-am putut reveni din șoc și de emoții. Nu știu să vă explic ce simt, este ca și cum Alessia a câștigat viață de două ori, o dată prin voi și o dată prin voia destinului”, a scris Beatrice Tatariu, mama fetei.

Aceasta a mai spus că Alessia nu va mai merge în Budapesta, ci va primi vaccinul în București, la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, unde compania va livra tratamentul.

De când a apărut pe piață vaccinul, fima producătoare din SUA, Novartis, organizează o tombolă internațională tot la două săptămâni, al cărei premiu este chiar tratamentul cu preț uriaș.

O nouă familie fericită

În urma veștii, voluntarii de la Asociația pentru micuțul Noel au decis ca suma uriașă pe care au reușit să o strângă în doar 12 săptămâni - 2,5 milioane de dolari - va merge la familia lui Ayan, un băiețel de trei ani din Râmnicu Vâlcea, bolnav de SMA1. Cazul său a fost prezentat în urmă cu două zile pe grupul de licitații al ONG-ului, acesta fiind următorul caz pentru care voluntarii doreau să se implice. 

În urmă cu câteva ore, și mama micuțului Ayan a scris pe grupul de licitații, care a fost denumit de două zile „Uniți pentru Ayan -SMA1”. „Aseară când am aflat vestea am căzut în genunchi și i-am mulțumit Domnului că v-a scos în calea noastră. Pentru Ayan, având deja trei ani, timpul este de o importanță extraordinară. Iată că bunul Dumnezeu ne are de grijă și îi oferă lui Ayan, prin voi și prin minunata Alessia, șansa de a primi Zolgensma atât de repede”, a scris Dana Statie.

Aceasta a mai transmis și că în locul Alessiei, la Budapesta va pleca Ayan, care acum se pregătește pentru mai mutle analize pe care trebuie să le trimită la clinica din Capitala Ungariei. Abia după rezultate, medicii vor putea programa intervenția de administrare a vaccinului.

Până acum, prin muncă voluntară, cei de la Asociația pentru micuțul Noel au reușit să salveze viața a trei copii bolnavi de SMA1, începând cu micuțul Noel, un băiețel din satul bihorean Curtuișeni.

Boala se manifestă prin pierderea progresivă a mușchilor, ce poate fi mortală fără un tratament corespunzător.

Misiunea „armatei de îngeri” nu se oprește aici, aceștia fiind acum în căutarea unui alt copil bolnav pentru care sunt gata să lupte din nou... 

UPDATE: Luptăm pentru Ștefan!

În urmă cu puțin timp, Asociația pentru micuțul Noel a anunțat pe Facebook că noua misiune este de a strânge din noua suma uriașă pentru a-l ajuta pe Ștefan, un băiețel de 2 ani și opt luni din Oradea. 

Cei care doresc să-l ajute o pot face donând orice sumă în lei în contul RO33BTRLRONCRT0532233601, în euro: RO80BTRLEURCRT0532233601 sau în lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601, beneficiar fiind Asociaţia pentru micuţul Noel. Se mai pot face donaţii prin Paypal , pe site-ul ONG-ului, prin Revolut (RO33BTRLRONCRT0532233601) sau prin BTPay, transferând bani la numărul 0752.076.131. Pe lângă acestea, donatorii pot intra şi pe grupul de licitaţii creat pe Facebook, unde au loc zilnic licitaţii şi tombole de diverse produse, inclusiv autoturisme, excursii, electrocasnice sau gadget-uri.