Membrii Consiliului Județean Bihor au aprobat, în reuniunea de marți, în unanimitate, indicatorii tehnico-economici ai Parcului Industrial din Beiuș, care va ocupa o suprafață de 17,5 hectare. Votul a fost dat în unanimitate pentru investiția estimată la o valoare totală de 45,44 milioane lei, din care cea a lucrărilor de construcții și montaj este prevăzută a fi de 35,90 milioane lei.

Din acești bani, va fi amenajat terenul de 17,5 hectare pus la dispoziție de municipalitatea din Beiuș, situat către satul Delani, precum și căi de acces, rețea de drumuri de incintă, alimentare cu apă pentru consum și pentru stingerea incendiilor, canalizare, inclusiv pluvială, electricitate, gaz, precum și de iluminat public.

„Dezvoltarea economică este foarte importantă pentru județ, nu doar în Oradea și în Zona Metropolitană, ci și în zonele mai depărtate, cu bazine importante de forță de muncă, aflate la 40-60 kilometri de Oradea”, a reiterat într-o conferință de presă premergătoare ședinței CJ președintele Ilie Bolojan.

Acesta a arătat că, simultan, administrația județeană și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, care a preluat responsabilitatea dezvoltării rețelei de parcuri industriale din județ, lucrează la proiectele pentru încă alte asemenea facilități, între care cele pentru Aleșd și Ștei sunt cele mai avansate.

Bolojan a spus că luna viitoare, de pildă, va fi finalizat și studiul de fezabilitate pentru parcul industrial din Ștei (13,6 hectare), după ce SF-ul pentru cel din Aleșd (8,5 ha) a fost deja întocmit, astfel încât CJ Bihor își propune ca în luna iulie să aprobe procedurile de licitație pentru executarea celor trei parcuri.

„Vrem să avem în toamnă contracte de execuție, iar în primăvara anului viitor să începem lucrările și, în paralel, să scoatem la licitație primele parcele pentru firme”, a spus președintele CJ Bihor.

Parcul Industrial din Beiuș va fi înființat pe un teren aflat pe teritoriul acestui municipiu spre satul Delani și urmează să fie conectat la viitoarea centură a Beiușului. De asemenea, Bolojan a precizat că administrația locală din Beiuș lucrează la un proiect pentru înființarea unui parc fotovoltaic care să deservească viitorul parc industrial.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!