La doar trei săptămâni de la închiderea traficului auto pe porțiuni însemnate ale Bulevardului Decebal și străzii Tudor Vladimirescu, care a dat peste cap circulaţia în acea zonă, municipalitatea orădeană a închis miercuri şi o altă stradă intens circulată din Oradea, Avram Iancu.

Lucrări la adâncime 

Pe anumite porțiuni ale acestei străzi, s-au pus garduri de protecție miercuri încă de la primele ore ale dimineţii. 

După cum BIHOREANUL a anunţat, constructorii au oprit circulaţia pe două tronsoane ale străzii Avram Iancu. Acestea sunt delimitate de arterele Iuliu Maniu şi Cuza Vodă, respectiv Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu.

Aici se vor executa lucrări pentru înlocuirea reţelelor de apă, canalizare şi termoficare. 

Pentru a nu bloca întreg centrul Oradiei, pe străzile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu se poate circula în continuare.

În jurul orei 11 două utilaje cu picon spărgeau deja asfaltul începând dinspre latura străzii Avram Iancu către Piaţa Unirii.

"Lucrările sunt destul de complicate. Constructorii vor săpa la circa trei metri pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, urmând ca adâncimea de lucru să crească până la cinci metri în capătul străzii Avram Iancu către intersecţia cu strada Evreilor Deportaţi", a declarat, la faţa locului, pentru BIHOREANUL, primarul Florin Birta.

De altfel, cel de-al treilea tronson care urmează să intre în lucru, delimitat de străzile Mihail Kogălniceanu şi Evreilor Deportaţi, se anunţă şi cel mai dificil. Aici, constructorii vor avea de montat conductele de canalizare la adâncimi mari şi există riscul să întâlnească în cale conducte şi reţele care vor trebui deviate.

Gata în septembrie 

Lucrările din strada Avram Iancu sunt programate să se desfăşoare peste vară când, pe fondul perioadei de concedii şi vacanţă şcolară, circulaţia este mai relaxată.

„Închiderea traficului auto pe strada Avram Iancu a fost avizată până la data de 1 septembrie, dar dată fiind complexitatea lucrărilor cel mai probabil restricţiile de circulaţie vor fi prelungite şi după această dată", a explicat viceprimarul Marcel Dragoş.

Cu ocazia lucrărilor, constructorul Avril va trebui să înlocuiască reţelele de apă, canalizare şi termoficare. În cazul celor din urmă, conductele de încălzire vor trebui înlocuite şi conectate cu cele de pe arterele învecinate precum Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu şi Demetriu Teiuşanu.

Primăria își propune încheie lucrările și să redea artera circulației până la începutul anului şcolar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!