Amenajarea străzii Diasporei din Oradea, dedicată românilor care se repatriază, este estimată la 2,5 milioane lei.

O stradă de 379 de metri

Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care va avea o durată de trei luni.

"Strada propusă va fi situată în intravilanul municipiului Oradea, în partea de nord a localităţii, în zona spitalului TBC, mărginită în partea nordică de strada Izvorului şi în partea de vest de strada Oituz", se menţionează în raportul de specialitate anexat hotărârii Consiliului Local.

Potrivit documentului, "se propune construirea străzii, prin amenajarea carosabilului, acceselor la proprietăţi, a trotuarelor, spaţiilor verzi şi prin rezolvarea scurgerii apelor pluviale şi iluminatului public".

În cadrul proiectului, strada Diasporei va fi modernizată pe o lungime de 379 metri, cu o parte a carosabilului de 5,5 metri lăţime, se vor amenaja 668 metri pătraţi de trotuare şi 619 metri pătraţi de spaţii verzi.

Urmează licitaţia!

După cum BIHOREANUL a mai scris, pe această stradă, municipalitatea va scoate la licitaţie concesionarea a 10 loturi de case cu dimensiuni de minimum 500 metri pătraţi.

Procedura de atribuire va porni de la un preţ de 25,5 lei pe metru pătrat, ceea ce echivalează unei taxe de concesiune de minim 2.550 de euro pe an, care se va actualiza cu rata inflaţiei.

"Licitaţia va fi organizată în viitorul apropiat corelată cu lucrările de amenajare a străzii, astfel încât câştigătorii să aibă la dispoziţie toate utilităţile când vor dori să construiască", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Concesionarii vor fi obligaţi să obţină autorizaţia de construire şi să demareze lucrările în termen de un an de la semnarea contractului de concesiune.

Proprietarii caselor îşi vor putea cumpăra terenul aferent acestora după doi ani de la finalizarea construcţiei, pe care nu o vor putea înstrăina, însă, timp de cinci ani de la notarea ei în CF.

La licitaţia pentru parcelele din cartierul Diaspora vor putea participa cetăţeni români, născuţi în România, cu vârste între 18 şi 55 de ani care au avut în ultimii cinci ani domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi au realizat venituri în afara României timp de minim trei ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!