Amenajarea promenadei de pe malul stâng al Crişului Repede, în zona parcării subterane de pe strada Independenţei, va începe în iulie.

Lucrările au fost adjudecate de o asociere de firme reprezentată de Gavella, pentru circa 1,6 milioane euro.

„În data de 7 iunie 2023, s-a semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiţii «Creşterea mobilităţii pietonale prin amenajarea malului stâng al Crişului Repede: Podul Sfântul Ladislau - Sinagoga Sion", încheiat intre municipiul Oradea şi asocierea formată din Gavella – lider de proiect, în asociere cu Druming Studio", a transmis vineri Primăria printr-un comunicat de presă.

Constructorul va avea la dispoziţie 3 luni pentru proiectare şi 15 luni pentru execuţia lucrării, ceea ce înseamnă un termen de predare de un an şi jumătate, potrivit aceleiași informări. 

Totuși, lucrările ar putea începe chiar de luna viitoare. „Vineri am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de proiectare. Constructorul a comandat piatra necesară, iar undeva în cea de-a doua parte a lunii iulie ar putea începe lucrările efective”, a declarat primarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

Șantierul va trebui să se desfășoare în ritm accelerat. „Constructorul va trebui să lucreze cât mai repede. Acolo se vor desfășura în paralel lucrările la piațeta Independenței și cele pe malul Crișului Repede, la promenadă, și nu vrem ca executanții lucrărilor să se încurce reciproc”, a spus primarul.

Coborârea pe promenadă se va face începând de la baza podului Sfântul Ladislau, iar lucrările vor consta în placarea zidului de sprijin al malului şi a pereţilor parcării subterane, pavarea rampei, a treptelor şi a platformei pietonale, montarea balustradelor şi realizarea mobilierului urban.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!