Primăriţa din Brusturi, deja faimoasa Livia Bârlău, a mai bifat o ispravă jenantă. După ce anul trecut a amendat de două ori un localnic, pe Daniel Lucaciu, care îndrăznise să o critice pe Facebook şi să-l susţină pe contracandidatul ei, sancţionându-l o dată cu 1.000 lei pentru că nu şi-ar fi curăţat podeţul din faţa casei, iar a doua oară tot cu 1.000 lei pentru că ar fi aruncat deşeuri pe spaţiul public, ambele amenzi au fost anulate de Judecătoria Aleşd.

Prima pentru că, de fapt, omul nu are niciun podeţ în faţa casei, iar a doua pentru că în ziua când ar fi comis presupusa contravenţie era plecat, de fapt la serviciu, în Oradea.

La proces o fi contat, poate, şi faptul că după ce bărbatul i-a criticat stilul de conducere, agresiv faţă de cetăţeni şi păgubos pentru bugetul local, primăriţa i-a tras pe Facebook şi o "reverenţă", transmiţându-i că "eşti prea prost", fapt ce arată că Bârlău nu face decât să se răzbune, chiar şi fără motiv.

După anularea amenzilor şi obligarea Primăriei la plata cheltuielilor de judecată ale bărbatului, pe lângă cele cu propriul avocat, localnicii au rămas cu o întrebare cât se poate de îndreptăţită: a meritat, doar pentru că primăriţa a avut un dinte împotriva acestuia, să lase comuna fără câteva mii de lei?...