Trei pieţari orădeni care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Rogerius au fost reţinuţi pentru 24 ore, fiind bănuiţi că făceau comerţ cu ţigări de contrabandă, iar un alt orădean, suspectat că le este furnizor, a fost trimis în arest la domiciliu, într-o anchetă pornită de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, în care sunt cercetaţi în total şapte orădeni.

Potrivit unei informări transmise pe marginea cazului, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, din cercetări reiese că „în perioada aprilie 2024 - prezent, cele şapte persoane, cu vârsta între 38 şi 67 de ani, ar fi deținut în vederea comercializării, la domiciliu sau în imobile folosite de către aceștia, țigarete provenind din contrabandă”, provocând un prejudiciu estimat la peste 300.000 de lei.

Luna trecută, după cum a relatat şi BIHOREANUL, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au derulat percheziţii domiciliare la 15 adrese din Oradea, ridicând peste 12.000 pachete de ţigări de diferite mărci, nemarcate sau marcate necorespunzător, aproximativ 13.000 lei, 300 euro și medii de stocare, toate bunurile găsite fiind indisponibilizate până la finalizarea anchetei.

Conform noului comunicat transmis de poliţiştii, cercetările au continuat. Pe 10 octombrie, un orădean în vârstă de 48 ani a fost trimis în arest la domiciliu pentru 30 zile, iar în perioada 16 – 17 octombrie, alţi trei suspecţi au fost reţinuţi pentru câte 24 ore.  Aceştia din urmă sunt comercianţi în Piaţa Rogerius, spun surse din anchetă, în timp ce bărbatul arestat la domiciliu este furnizorul lor de ţigări de contrabandă.

În plus, tot în aceste zile, anchetatorii au inventariat proprietăţile celor şapte orădeni cercetaţi în cauză şi au impus măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile în valoare totală de 1,3 milioane de lei, „în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat”.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!