Bărbatul arestat preventiv, luni, după ce a molestat-o pe fiica minoră a unor consăteni din satul Bucuroaia (comuna Copăcel), a şi fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru agresiune sexuală. 

Este vorba despre Pavel Costa, un bihorean în vârstă de 58 ani, acuzat că, la sfârşitul săptămânii trecute, a intrat în locuinţa unor vecini din sat şi, când adolescenta i-ar fi spus că părinţii nu sunt acasă, a trântit-o pe un pat, unde a încercat să o sărute şi a pipăit-o. 

Din fericire, tânăra a scăpat din mâinile agresorului şi a fugit, alertându-şi părinţii şi Poliţia.

Perversul a fost reţinut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar luni el a fost prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Solicitarea procurorilor a fost admisă, după cum a relatat BIHOREANUL, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând ca Pavel Costa să fie încarcerat pentru 30 zile. O zi mai târziu, bărbatul a şi contestat măsura arestării preventive, verdictul urmând să fie pronunţat de Tribunalul Bihor.

Între timp, însă, joi, procurorii au şi înaintat instanţei de judecată dosarul cu actul de acuzare întocmit pe numele lui Pavel Costa, care a fost inculpat pentru "acte de natură sexuală comise de un major asupra unui minor prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare", faptă pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cum bărbatul este recidivist, având condamnare pentru infracţiuni la viaţa sexuală, anchetatorii au reţinut în cazul lui şi noile prevederi legale adoptate anul trecut, care înăspresc pedepsele pentru astfel de situaţii, maximul special al pedepsei fiind majorat cu 3 ani.

Procesul va începe la Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!