Un bărbat în vârstă de 49 ani din comuna Chişlaz, acuzat că a comis cinci furturi din locuinţe din trei sate din Bihor şi l-a atacat pe unul dintre proprietari a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, la nici două săptămâni după ce poliţiştii au anunţat prinderea lui.

Este vorba despre Lakatos Anton, arestat preventiv pe 6 februarie sub acuzaţiile de furt și tâlhărie, ambele în formă calificată, după ce, în ultimele trei luni, a comis cel puţin cinci furturi din locuinţe în localităţile Cenaloş, Pocluşa de Barcău şi Dernişoara. În plus, în cazul unei spargeri, surprins fiind de proprietar, l-a atacat şi l-a bătut pe acesta.

Potrivit unui comunicat transmis la vremea respectivă de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a comis spargerile în perioada 16 noiembrie 2023 - 26 ianuarie 2024, iar două dintre cele cinci imobile în care a intrat erau nelocuite.

El a pătruns în locuinţe fie sărind gardul şi apoi spărgând uşile ori geamurile caselor, fie folosind chei potrivite. La ultima "lovitură", hoţul a fost surprins de proprietar pe care l-a izbit cu o bucată de lemn, ca să-şi poată asigura scăparea. 

Din case, Lakatos a luat bunuri uşor vandabile: trei televizoare, un computer, o motocositoare, un aparat de sudură, aparatură electrică, diverse scule și alte bunuri casnice, prejudiciul total fiind estimat la 39.500 de lei (circa 8.000 de euro).

Acesta a fost recuperat parțial de polițiști în timpul a patru percheziţii domiciliare derulate la sfârşitul lunii ianuarie, în localitatea Pocluşa de Barcău.

Procesul lui Lakatos va începe la Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!