Fosta directoare a Casei Corpului Didactic Bihor, PNL-ista Mioara Ţigan, demisă de Ministerul Educaţiei după ce procurorii DNA au inculpat-o în investigaţia privind posibila fraudare a concursului de directori de şcoli, a chemat Ministerul la judecată.

Ţigan a deschis recent un proces prin care le cere judecătorilor Curţii de Apel Oradea să anuleze calificativele primite la evaluarea profesională de anul trecut. Din câte se pare, aceste calificative au fost influențate de ancheta DNA, care de altfel trenează, căci procurorii anticorupţie par că nu se grăbesc deloc.

Scandalul a izbucnit în octombrie 2021, când Ţigan, preşedinta comisiei de evaluare înfiinţată pentru concursul directorilor de şcoli, a fost acuzată că a refăcut lucrarea unui candidat, profesorul Ioan Sorin Cuc, astfel încât acesta să ia nota minimă 7 şi să câştige conducerea Şcolii Gimnaziale Avram Iancu.

Rescrierea lucrării ar fi fost posibilă deoarece Cuc ar fi folosit "cerneală simpatică", adică invizibilă.

Din iulie 2022, de când DNA i-a pus sub învinuire pe Cuc şi Ţigan, iar urmarea a fost că amândoi au fost demişi, peste dosar s-a aşternut praful.

Între timp, profesorul a contestat şi el în instanţă demiterea sa, în prima fază câştigând la Tribunalul Bihor, dar procesul continuă la instanţa superioară, iar Țigan îi calcă pe urme.

Poate asta va mobiliza procurorii DNA să capete ceva viteză...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!