Prefectul Dumitru Ţiplea a avut năstruşnica idee de a cere o situaţie cu privire la stadiul vaccinării în rândul angajaţilor din deconcentrate. Pentru cei care nu ştiu, instituţiile deconcentrate sunt acele locuri unde veniturile-s nemăsurate, iar munca nu te dă pe spate.

Aşa am aflat că la Ambulanţă doar o treime dintre angajaţi şi-au pus brandul la bătaie. Asta în condiţiile în care zilnic transportă bolnavi de Covid la spitale. Adică tocmai oamenii care au cât de  cât tangenţă cu mediul medical refuză vaccinarea!

În schimb, dacă unul dintre ei e răpus de boală ni se spune că a pierit ca un erou. Ţara nu are nevoie de eroi pe timp de pace, ci de angajaţi care să fie sănătoşi pentru a munci. Ce încredere mai poate avea un pacient care cheamă salvarea, dacă e suficient un simplu strănut de brancardier pentru ca existenţa să-i fie dată peste cap?

Că angajaţii din instituţiile statului care stau ascunşi prin birouri nu se vaccinează e una. Dar aceia care intră în contact cu cetăţenii, la ghişee sau prin controale făcute pe la firme, nu au dreptul să rămână nevaccinaţi. Pentru sănătatea neamului, ar fi bine ca şefii lor să le dea un binemeritat lockdown fără salariu.

Mai mult decât atât, dacă oamenii aceştia nu cred în tăria şi periculozitatea Covid-ului, cred că sunt la fel de puternici şi în faţa prafului, stresului şi calculatorului. Adică, adio spor de praf, de antenă şi de suprasolicitare! Ca să nu mai vorbim că, dacă nu vrem să-i îmbolnăvim şi pe compatrioţii din restul ţării, nevaccinaţii ar trebui înţărcaţi şi de la voucherele de vacanţă.

Nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze. Dar nici cetăţenii care-i plătesc din impozitele lor pe bugetari nu pot fi siliţi să se lase infectaţi de cei care cred în teoria conspiraţiei.