Consiliul Local Oradea a hotărât miercuri, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, transmiterea către ANL a unui teren de 2.500 metri pătraţi în zona Dragoş Vodă pentru construirea unui bloc cu 9 etaje.

Imobilul, care va fi construit pe un amplasament ce găzduieşte fundaţia unui bloc a cărui construcţie a fost abandonată după căderea comunismului, ar urma să cuprindă 50 de locuinţe pentru tineri.

"Am primit săptămâna trecută adresa de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe prin care ne transmite că am fost prinşi pe lista sinteză (n.r. cu investiţiile care urmează să fie finanţate anul acesta) şi să ne pregătim toate documentele", a declarat miercuri primarul Florin Birta, în plenul Consiliului Local Oradea.

Amplasamentul investiţiei va fi pus la dispoziţia ANL cu titlu gratuit pe toată durata lucrărilor.

Municipalitatea orădeană are în prezent peste 300 de cereri de locuinţe în aşteptare, număr de şase ori mai mare decât al celor cuprinse în proiectul aprobat miercuri.

"Aceste apartamente sunt binevenite şi aşteptate de toţi cei care au nevoie de o locuinţă", a apreciat Birta.

Viitorul bloc ANL va fi construit pe un amplasament ocupat de fundaţia unui imobil cu opt etaje, construcţie începută înainte de 1989 şi abandonată ulterior.

"Locaţia propusă este situată în partea mediană a oraşului, pe drumul de ieşire spre Cluj-Napoca, cu acces la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, energie electrică, energie termică şi beneficiază de acces pietonal direct din strada Dragoş Vodă şi acces auto din strada Cerbului", se menţionează în raportul de specialitate anexat Hotărârii de Consiliu Local.

Potrivit documentului, ANL se va ocupa de construcţia blocului, în timp ce municipalitatea orădeană va suporta toate costurile cu proiectarea şi execuţia utilităţilor necesare pentru viitorul imobil.

Ultimul bloc ANL construit în Oradea, situat în strada Balogh István din zona Calea Aradului, a fost dat în folosinţă în anul 2018.