Ministerul Mediului a anunțat luni că Înalta Curte de Casație și Justiție a luat act de renunțarea la judecată a firmei orădene DH Electric System SRL, cea care a cerut și obținut în instanță suspendarea programului Casa Verde Fotovoltaice.

În zilele următoare, autoritățile vor reporni programul. „Astfel, programul Casa Verde Fotovoltaice poate fi reluat”, a anunțat Ministerul.

Firma DH Electric System SRL, cea care acuza că a fost pe nedrept eliminată din procedura de selecție a instalatorilor autorizați, a renunțat la proces, după ce Ministerul Mediului a lansat o nouă procedură de recrutare a societăților, care este încă în evaluare.

„Le mulțumesc magistraților că au înțeles să trateze cu celeritate cauza și au adus celor 90.000 de beneficiari, chiar înainte de Crăciun, o veste bună și foarte așteptată. După cum știți, pentru a debloca programul, am decis să nu așteptăm soluția instanței, care ar fi putut menține blocajul până la jumătatea anului viitor, sau chiar mai mult. În schimb, am lansat o nouă sesiune de validare a instalatorilor, care a permis atât firmei care a deschis procesul, cât și altor potențiali instalatori, să se înscrie din nou în program. Această decizie a dus la deblocare. AFM se află în ultimele faze de evaluare a celor 93 de noi instalatori care au depus dosarele”, a transmis ministrul Mircea Fechet.

Oficialul a spus că își dorește ca primele panouri să fie instalate până la sfârșitul acestui an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!