ISU Crişana a transmis, sâmbătă la prânz, un nou bilanţ al pagubelor produse de ninsoarea abundentă şi viscolului care s-au abătut peste judeţ.

Aproape 500 de case din 5 localităţi din Bihor au rămas fără curent în urma avariilor.

"Conform ultimelor date transmise de operatorul de energie electrică, au avut loc mai multe avarii la reţeaua electrică, astfel că 483 de gospodării din 5 localităţi au rămas fără curent. Totodată, a fost afectat DN 75, la km 23, în zona Arieşeni-Vârtop, acesta fiind blocat pe ambele sensuri pentru două ore, din cauza producerii unei avalanşe. În momentul de faţă se circulă pe ambele sensuri în condiţii de iarnă", a declarat locotenent-colonel Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana-Bihor.

Potrivit acesteia, cele 5 localităţi sunt: Căbeşti, Rogoz, Sâmbăta, Bălnaca şi Groşi.

"10 echipe ale distribuitorului de energie electrică sunt pe teren, pentru remedierea avariilor", a mai precizat Camelia Roşca.

Tot ca urmare a viscolului şi ninsorilor abundente în judeţul Bihor, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii au intervenit pe DJ 764, între Beiuş şi Delani, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

De asemenea, în localitatea Luncasprie, au căzut doi copaci şi doi stâlpi de curent, localitatea rămânând fără energie electrică.

Amintim că meteorologii au emis, sâmbătă, un nou cod galben de vreme rea valabil pentru judeţul Bihor inclusiv. Până duminică dimineaţă, cel puţin, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 50 – 70 de kilometri pe oră.

UPDATE: Avariile persistă în două localități

ISU Crișana a transmis că, la ora 14, în Bihor mai erau 4 linii de medie tensiune parțial alimentate, 5 puncte trafo nealimentate și două localități - Sâmbăta și Rogoz - fără curent. În total, problema îi afecta pe 342 de bihoreni.

Potrivit informării, șase echipaje Electrica sunt în teren, pentru remedierea deficiențelor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!