După o pauză de trei luni, la sfârşitul săptămânii viitoare se va relua fotbalul şi în România. Cum judeţul Bihor nu are echipe în primele eşaloane, fotbalul bihorean va fi reprezentat la cel mai înalt nivel în competiţiile interne prin arbitrul asistent Octavian Şovre.

Recent, el a aflat că a fost reclamat la comisiile juristicţionale ale FRF de conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, după ce a pierdut procesul intentat preşedintelui Radu Bitea şi răspunde dur.

Amintim că şefii AJF Bihor au transmis un comunicat de presă au anunţat că au câştigat procesul intentat de arbitrul FIFA preşedintelui Asociaţiei, Radu Bitea, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă pronunţată de Curtea de Apel Oradea, şi că Octavian Şovre a fost declarat "persoană indezirabilă" în fotbalul şi arbitrajul bihorean. 

Şovre a răspuns, pe Facebook, printr-un mesaj în care dă de înţeles că Radu Bitea a făcut "performanţe" prin "birturi".

"În timp ce unii şi-au creat carieră muncind din răsputeri pentru a face înaltă performanţă, transpirând la antrenanamente şi meciuri, alţii au făcut performanţe prin birturi, crâşme şi pe la diverse chiolhanuri. În ultimii trei ani de zile am "avut parte" de 14 plângeri penale şi 40 de sesizări pe la tot felul de instituţii ale statului şi nu numai. Am făcut potecă la poliţie şi procuratură...", scrie Şovre într-o postare pe Facebook, în care îl caracterizează în termeni duri pe şeful AJF Bihor, spunând că are "suflet negru" şi este "neîmplinit cu viaţa lui". 

La postare, Octavian Şovre a adăugat o fotografie cu Radu Bitea îmbrăcat în echipament sportiv cu numele Şovre pe spate, precizând şi că "degeaba poartă tricoul cu numele meu. Şi eu merg la Filarmonica de 30 de ani, dar... tot nu ştiu să cânt".

Într-o discuţie cu reporterul BIHOREANULUI, Octavian Şovre a spus că ar mai fi sentinţe de dezvăluit, dar că o va face atunci când membrii AJF vor "vrea să facă ceva serios cu fotbalul bihorean".

"El mută toate nerealizarile lui pe subiectul Şovre. Dacă am tăcut trei ani, asta nu înseamnă că am fost de acord cu minciunile spuse. Am hotărâri de la instanţe pentru cele 14 plângeri penale. Am primit hotărâri favorabile. Le voi prezenta la momentul oportun, când membrii afiliaţi AJF Bihor vor dori să facă ceva serios cu fotbalul bihorean", a spus arbitrul. 

Octavian Şovre este arbitru FIFA şi a intrat în istorie, prin faptul că a fost singurul arbitru cu trei jocuri la Cupa Mondială a cluburilor.


UPDATE: Replică la replică

În urma publicării articolului, șeful AJF Bihor a reacționat, susținând că îl va da în judecată pe Șovre.

Găsiți mai jos replica integrală a lui Radu Bitea.

Urmare articolului „Arbitrul Octavian Şovre, replică dură pentru Radu Bitea”, publicat pe portalul ebihoreanul.ro în data de 8 iunie 2020, vă rog să faceți următoarele precizări:

Alegațiile acestuia sunt profund calomniatoare, motiv pentru care pe baza afirmațiilor făcute voi intenta un proces pentru calomnie la adresa acestuia. Voi solicita atunci ca despăgubirile pentru repararea prejudiciului moral și de imagine să fie redirecționate Comisiei județene de arbitri Bihor și utilizate pentru baza materială și de pregătire a acestora.”

Articolul preia o postare de pe pagina de facebook a domnului în cauză, însă el este dezvoltat și cu o declarație dată reporterului eBihoreanul în care susține în mod halucinant că "El mută toate nerealizarile lui pe subiectul Şovre. Dacă am tăcut trei ani, asta nu înseamnă că am fost de acord cu minciunile spuse. Am hotărâri de la instanţe pentru cele 14 plângeri penale și 40 de sesizări. Am primit hotărâri favorabile. Le voi prezenta la momentul oportun, când membrii afiliaţi AJF Bihor vor dori să facă ceva serios cu fotbalul bihorean", a spus arbitrul. 

Vă rog, pe această cale, să solicitați imperativ d-lui Șovre Octavian cele „14 hotărâri de la instanțe și 40 de sesizări” la care face referire și să le publicați, iar dacă acestea nu există să evidențiați, în demersul dumneavoastră jurnalistic, concluziile de rigoare.

Reiterez faptul că dl. Șovre Octavian nu a fost declarat persoană indezirabilă, la modul literar, formal sau informal, de către subsemnatul, ci acest fapt reprezită o decizie a membrilor Comitetului executiv al AJF/CJA Bihor, conform RODAAF, bazată pe art. 111 lit. 6 şi 7, Art. 115 lit. 8, 10, 11, 12, 14, art. 119, art. 121, art. 123 şi art. 133 

Totodată așteptăm decizia Comisiei de disciplină și etică a FRF, urmare a sesizării oficiale, pe linie sportivă, statutară și nu penală, făcută de către AJF Bihor în privința interlocutorului reporterului dumneavoastră.

Este necesar să aducem la cunoștința celor interesați și limbajul grobian, persiflant și jignitor al acestuia, atât în spațiul public cât și pe rețelele de socializare. Un personaj care reprezintă interesele și imaginea FRF și CCA atât în țară cât și în străinătate a scăzut nivelul diplomației și bunului simț la un nivel josnic.

 Cu stimă,
Radu Bitea, Președinte AJF Bihor