Conducerea centrală a PNL l-a „testat” pe fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, incluzându-l într-un sondaj menit să măsoare notorietatea, favorabilitatea și intenția de vot în vederea următoarelor alegeri locale, a scris jurnalistul Sebastian Zachmann pentru News.ro, citând surse liberale.

Liberalii au vrut să vadă însă cum ar fi dacă acesta ar candida de primar la București!

De „argint”

Potrivit rezultatelor prezentate de presa centrală, Ilie Bolojan ar ieși pe locul doi în competiția pentru funcția de primar general al Capitalei, la egalitate cu edilul șef al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și acesta tot liberal.

Sondajul realizat de INSCOP la comanda PNL ar arăta că atât Bolojan, cât și Ciucu ar fi creditați cu același scor electoral în cazul unei candidaturi la Primăria Capitalei, ambii „culegând” 22% din voturi.

În fața lor s-ar clasa Gabriela Firea, fost primar al Bucureștilor în perioada 2016-2020, în prezent ministru al Familiei, cu 34% intenție de vot.

„Nu se pune problema”

Contactat de BIHOREANUL, Ilie Bolojan a declarat că a luat cunoștință despre existența sondajului abia vineri seară, când au început să-l sune jurnaliști din presa centrală, el nefiind consultat înainte ca numele său să fi fost inclus în sondajul pentru Primăria Capitalei.

„Nu”, a răspuns Bolojan, lapidar, la întrebarea BIHOREANULUI dacă știa despre „testarea” lui de către conducerea PNL în vederea competiției pentru Primăria Generală București.

De asemenea, întrebat dacă are de gând să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei, Bolojan a răspuns, la fel de scurt, dar categoric, că „nu se pune această problemă”.

Jolly Joker

De altfel, nu este pentru prima oară când în presa centrală apar alegații privind diverse funcții pe care ar urma să le preia liberalul din Bihor, în ultimii ani numele său fiind vehiculat, de pildă, pentru conducerea Guvernului, a Ministerului de Interne, a Ministerului Dezvoltării, Ministerului Administrației și chiar pentru președinția României.

De fiecare dată, Bolojan a avut aceeași reacție, exprimată exact în aceleași cuvinte: „nu se pune problema”.

Și alții...

Potrivit News.ro, în sondajul INSCOP comandat de PNL, după Firea, Bolojan și Ciucu ar urma, pe poziția a treia, actualul primar general Nicușor Dan (17%), independent care în 2020 a fost susținut de PNL și USR-PLUS, iar pe locul IV s-ar clasa șeful USR București, Vlad Voiculescu (11%), fost ministru al Sănătății.

Presa centrală scrie, de asemenea, că pe lângă Ilie Bolojan și Ciprian Ciucu, PNL i-ar mai fi testat în sondajul comandat INSCOP și pe actualul viceprimar general Stelian Bujduveanu, pe ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, și pe eurodeputatul Rareș Bogdan, însă cu privire la aceștia nu a furnizat scorurile cu care ar fi creditați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!