În fiecare zi, în Oradea, angajaţii Poliţiei Locale descoperă între 3 şi 5 depozitări ilegale de gunoi şi identifică, cu ajutorul camerelor de luat vederi ori a hârtiilor aruncate, între 10 şi 15 persoane care şi-au aruncat gunoaiele pe domeniul public.

Pentru că, în funcţie de încadrare şi gravitate, amenzile pot ajunge de la 30.000 lei la 70.000 lei, contravenienţii caută metode cât mai ingenioase pentru a nu fi identificaţi.

Spre exemplu, la jumătatea lunii iulie, o astfel de persoană a fost filmată de camera de video de la bordul maşinii unui orădean în timp ce îşi arunca gunoaiele, în plină zi, în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Atelierelor, Nojoridului şi Leonardo da Vinci... din mersul bicicletei.

Bărbatul aruncă cu nonşalanţă o plasă cu gunoaie pe spaţiul verde, după care pedalează cu putere pe strada Nojoridului, ca să părăsească cât mai repede locul faptei.

biciclist gunoaie Oradea

Pentru că filmarea a ajuns la Poliţia Locală, biciclistul este căutat cu ajutorul camerelor de luat vederi şi riscă amenzi de zeci de mii de lei.

Dacă şi-ar fi aruncat deşeurile la gunoi, la fel ca orădenii de bun-simţ, bărbatul ar fi datorat doar câţiva lei şi nici n-ar fi trebuit să pedaleze pe caniculă, de să-l treacă toate apele...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!