Un bărbat a fost amendat de Poliția Locală Oradea, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere din oraș când abandona doi saci plini cu gunoaie la intersecția străzilor Sextil Pușcariu cu Lugojului.

Fapta s-a întâmplat pe 14 iunie, la ora 18.40. Bărbatul era la volanul unui Opel și a oprit mașina aproape de colțul străzii Lugojului.

Deși în jurul său mai erau șoferi care îl vedeau ce face, fără jenă, bărbatul s-a dat jos de la volan și a cărat doi saci mari, plini cu gunoaie, lângă un stâlp de electricitate. Plini cu resturi menajere și vegetale, sacii au rămas pe spațiul verde.

Bărbatul a fost identificat și amendat cu 1.500 de lei.

„Poliția Locală Oradea condamnă săvârșirea unor astfel de fapte ce contravin normelor de conviețuire socială și face apel la spiritul civic al cetățenilor, reamintind pe această cale că nu aveți voie: să aruncați, deversați sau să depozitați orice fel de deșeuri pe suprafețele spațiilor verzi; să evacuați ape reziduale, chimicale sau deșeuri de producție, produse petroliere sau alte substanțe nocive pe spațiile verzi; să aruncați pe spațiile verzi mase plastice, hârtii, sticle, resturi animaliere, deșeuri menajere și orice alte deșeuri”, a informat Primăria Oradea.

Deșeurile pot fi aruncate corect în cele două centre pentru colectarea resturilor, aflate pe străzile Thurzo Sandor și Uzinelor.

„Atragem atenția că abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public dăunează grav mediului înconjurător și, de asemenea, creează o imagine nefavorabilă orașului Oradea. Prin colectarea selectivă a deșeurilor și depozitarea lor conformă contribuiți la diminuarea costurilor privind salubrizarea zonelor publice din municipiu. Sprijiniți demersurile inițiate de Primăria Municipiului Oradea și Poliția Locală Oradea pentru un oraș curat și european”, a mai transmis Poliția Locală Oradea.

Doar în luna mai, poliţiştii locali au descoperit 190 de depozite clandestine de deşeuri, au identificat 152 de persoane care au abandonat gunoaie şi care au "încasat" amenzi în valoare de 92.350 Lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!