Municipalitatea continuă modernizarea străzilor aflate la stadiul de piatră din Oradea. Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără discuţii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de modernizare a străzii Sofiei din cartierul Gheorghe Doja, precum şi a străzilor Gheorghe Tulbure, Maczalik Alfred, Lucreţia Suciu şi Lucian Drimba din cartierul Grigorescu.

Modernizare cu exproprieri

"Lungimea totală a acestor străzi este de aproximativ 3,5 kilometri, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 milioane de lei. Vom pregăti procedura de achiziţie pentru licitarea acestor străzi şi estimăm că, în cursul anului viitor, acestea vor intra în procedura de modernizare", a declarat primarul Florin Birta.

Lucrările fac parte din campania de asfaltări lansată de municipalitate care vizează modernizarea arterelor din cartierele Tineretului, Veteranilor, Grigorescu, precum şi în zona de dealuri.

Astfel, în cartierul Gheorghe Doja, lucrările de modernizare a străzii Sofiei, pe tronsonul de 2,7 kilometri, delimitat de străzile Piatra Craiului şi Plaiului, sunt estimate la 16,2 milioane lei şi vor avea un termen de execuţie de un an.

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, "strada nu este modernizată şi nu are canalizare pluvială", fapt pentru care se propune modernizarea ei prin "amenajarea carosabilului, trotuarelor, accesurilor, zidurilor de sprijin şi rezolvarea scurgerii apelor pluviale".

Pentru realizarea investiţiei, municipalitatea va expropria mai multe suprafeţe de teren, de la 1 metru pătrat la 216 metri pătraţi, precum şi porţiuni din gardurile riveranilor.

Lucrări în cartierul Grigorescu

În ceea ce priveşte lucrările din cartierul Grigorescu, străzile de aici vor fi modernizate fără ca Primăria să apeleze la exproprieri, iar termenul de execuţie va fi de numai trei luni.

Modernizarea străzii Gheorghe Tulbure cu o lungime de 218 metri va costa circa 962.000 lei, în vreme ce şantierul din strada Maczalik Alfrėd, care se întinde pe 210 metri, ar putea costa bugetul local 948.300 lei. Lucrările de modernizare a străzilor Lucreţia Suciu şi Lucian Drimba, de 201 şi respectiv 211 metri, ar putea să coste 907.700 lei şi 902.800 lei.

Cele patru artere sunt străzi de categoria a II-a, cu două benzi de circulaţie, trotuare şi spaţii verzi de ambele părţi şi un carosabil lat de 6 metri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!