Asociaţia pentru micuţul Noel a lansat o nouă campanie de strângere de fonduri atât pentru Ştefan, băieţelul din Oradea bolnav de SMA1, cât şi pentru copiii nevoiaşi din Bihor. Cei care doresc să sprijine acţiunea caritabilă sunt rugaţi să doneze 50 de lei.

Pentru cei sărmani

Până în 24 decembrie, voluntarii Asociaţiei pentru micuţul Noel vor să pregătească pentru sute de copii nevoiaşi din Bihor pachete cu jucării, rechizite, alimente, haine şi încălţăminte.

Proiectul ONG-ului este realizat în parteneriat cu Asociaţia bihoreană Smiles, care se va ocupa cu distribuirea cadourilor.

Pachetele vor fi realizate din produsele pe care voluntarii le-au primit la diverse târguri caritabile, dar şi din donaţii. "Am creat o campanie prin care vrem să ajutăm atât copiii care trăiesc în medii defavorizate, cât şi pe Ştefan. Doritorii sunt rugaţi să doneze 50 de lei, 20 lei fiind folosiţi pentru cumpărarea dulciurilor şi rechizitelor pentru copii, iar ceilalţi 30 vor merge către asociaţie, în sprijinul familiei lui Ştefan", a explicat voluntara Renata Doca.

Până în prezent, voluntarii Asociaţiei pentru micuţul Noel au reuşit să pregătească 186 de cutii de cadouri pentru copii, care vor ajunge la destinaţie în weekend.

Oricine poate să facă o donaţie în conturile bancare RO33BTRLRONCRT0532233601 în lei, RO80BTRLEURCRT0532233601 în euro, RO38BTRLGBPCRT0532233601 în lire, codul Swift fiind BTRLRO22, beneficiar Asociatia pentru micuțul Noel, iar la "Detalii despre plată" să scrie cuvântul "Nevoiaş". Bani se mai pot dona şi prin Paypal, prin Revolut (0747.681.370 User: mariab9kl), pe site-ul ONG-ului cu cardul, fără comision.

De asemenea, cei care doresc să trimită pachete cu diverse produse aflate în stare bună o pot face trimiţând un colet prin curier sau ducându-l personal la sediul asociaţiei, strada Erou Cosma Marius nr. 13, Oradea, jud. Bihor, telefon 0747.681.370. Persoanele care trimit prin Poşta Română sunt rugate să scrie la "Destinatar" adresa: localitatea Santăul Mic nr. 37A, comuna Borş, jud. Bihor.

Donaţi pentru Ştefan!

Până în prezent, voluntarii Asociaţiei pentru micuţul Noel au reuşit să ajute 3 copii bolnavi de Amiotriofie Spinală de tip 1 (SMA1), o boală rară care se manifestă prin pierderea progresivă a muşchilor şi care apare la vârste fragede. Fără un tratament adecvat, copilul cu SMA1 îşi poate pierde viaţa înainte de împlinirea vârstei de 2 ani. Există însă un vaccin ce oferă şansa unei vieţi normale: terapia Zolgensma, care costă 2,1 milioane de dolari.

În prezent, ONG-ul înfiinţat de câţiva bihoreni a reuşit să adune puţin peste 517.000 de dolari pentru familia lui Ştefan.

Persoanele care vor să-i fie alături băieţelului din Oradea pot intra şi pe grupul special creat pe Facebook, unde au loc zilnic licitaţii şi tombole de diverse produse, inclusiv excursii, electrocasnice sau gadget-uri, iar banii adunaţi merg în contul asociaţiei.