Reprezentanţii Primăriei Oradea le recomandă cetățenilor să evite în continuare locurile afectate de furtuna de marţea trecută. Municipalitatea îndeamnă trecătorii să fie atenţi la traversarea parcurilor, pentru că există încă riscul prăbuşirii de crengi sau copaci.

"Recomandăm evitarea accesului în zonele afectate, până la eliminarea tuturor pericolelor", a transmis Primăria marți, printr-un comunicat de presă.

Conform informării, în momentul de faţă sunt în plină desfăşurare lucrările de degajare a copacilor doborâţi de vânt şi a crengilor rupte care încă nu au fost eliminate din coroanele arborilor.

"Atragem atenţia asupra pericolului care există pentru toţi cetăţenii care aleg să tranziteze zone precum parcurile 1 Decembrie, 22 Decembrie, I.C. Brătianu, Petőfi Sandor, Libertăţii, Ghioceilor, zona de picnic Silvaş şi orice alte zone unde există arbori maturi şi care au fost afectaţi de vânt", au subliniat reprezentanţii municipalităţii.

Firma şi parcul

Primarul Florin Birta a afirmat, în conferinţa de presă de luni, că, pentru urgentarea lucrărilor de refacere a zonelor publice din oraş în urma vijeliei, fiecare companie din subordinea municipalităţii şi firmele de profil partenere Primăriei au primit un câte un parc pentru salubrizare.

Astfel, Parcul 1 Decembrie a fost preluat de OTL, I.C. Brătianu de RER Vest, Petőfi Sándor de Compania de Apă Oradea, iar 22 Decembrie şi Libertăţii de firma Kaluna.

La fel, parcul de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul va fi curăţat de Termoficare, cimitirul şi grădina zoologică de către Administraţia Domeniului Public, care le şi gestionează, iar Parcul Olosig de către firma Adidem Gardener care îl şi are în grijă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, furtuna din 25 iulie a provocat obiectivelor municipalităţii orădene pagube în valoare de un milion de euro.

Până la începutul acestei săptămâni, Primăria a inventariat 846 de arbori doborâţi la sol şi 2.093 arbori afectaţi prin rupere, situaţi în parcurile orădene sau aflaţi pe teritoriul aferent asociaţiilor de proprietari orădene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!