În doar șase ore (de la 10 la 16), Poliţia Locală a ridicat sâmbătă din Oradea opt maşini parcate neregulamentar pe străzi precum Primăriei, Ady Endre sau Mihail Sadoveanu, unde blocau linia de tramvai sau diferite zone de acces.

12 maşini pe zi de weekend

Poliţiştii locali lucrează deja de două luni, inclusiv peste weekend, pentru fluidiza traficul îngreunat de maşinile şoferilor care s-au obişnuit să parcheze unde vor la sfârşit de săptămână, crezând că nu vor fi sancţionaţi.

"Raţionamentul multor şoferi era că «Pot parca unde vreau pentru că în weekend nu lucrează serviciul de ridicări auto». Aşa, ne trezeam cu maşini care blocau linia de tramvai, poarta casei sau chiar accesul la ţarcul de gunoi dintre blocuri până se întorcea omul de la vreun spectacol în Piaţa Unirii, de la o cafea pe Republicii sau din vizită la un cunoscut. Încercăm să descurajăm o astfel de mentalitate", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Directorul a spus că, dacă în timpul săptămânii 3 maşini de ridicat transportă la punctul de depozitare din strada Academiei circa 17 maşini pe zi, într-o zi de weekend, o singură autospecială adună circa 12 autovehicule.

"Cele mai multe ridicări se fac în zona centrală, pe străzi precum Primăriei, Iuliu Maniu, 1 Decembrie, Mihai Eminescu şi Roman Ciorogariu, dar există şi sesizări din cartiere", a declarat acesta.

"Lumea nu ştie că lucrăm şi în weekend"

Samuel Milian este convins că, treptat, numărul maşinilor parcate neregulamentar va scădea.

"Scopul nostru nu este să amendăm oamenii, ci să îi determinăm să parcheze fără să încurce traficul. Deocamdată lumea nu ştie că lucrăm şi în weekend, în câteva luni se va afla, iar numărul maşinilor parcate neregulamentar se va reduce pentru că sancţiunile sunt destul de mari", a spus Milian.

După cum BIHOREANUL a mai scris, şoferii care încalcă regulile privind parcarea datorează o taxă de 200 lei dacă ajung la maşină înainte ca aceasta să fie ridicată pe platformă, sumă care se dublează, la 400 lei, dacă autovehiculul a fost dus deja la depozit şi i se adaugă un tarif de 3 lei pe oră.

Maşinile depozitate în strada Academiei pot fi recuperate la orice oră cu condiţia achitării taxei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!