Atletul orădean Mihai Sorin Dringo s-a remarcat din nou în concursurile internaţionale. De această dată, tânărul sportiv legitimat la CSU CSM Oradea a obţinut un rezultat bun la "Belgrade Indoor Meeting, Atletska dvorana", eveniment găzduit zilele acestea de capitala Serbiei.

Pregătit de antrenorul Robert Olah, Mihai Dringo a luat startul la Belgrad în proba de 400 metri, traseu pe care a reuşit să îl parcurgă în 47,47 secunde, cea ce a reprezentat cel mai bun timp de la categoria sa de vârstă, respectiv seniori 23 ani.

Născut pe 6 noiembrie 2001, Mihai Sorin Dringo este deţinătorul recordului naţional în proba de 400 metri plat, la categoria seniori 23 ani. După cum BIHOREANUL a mai scris, recordul a fost realizat în cursul acestui an, în Belgia, la Gent, în cadrul IFAM World Athletics Tour Bronze, unde a terminat cursa în 46,59 secunde.

După acest rezultat, orădeanul şi-a asigurat calificarea pentru Campionatele Europene de atletism în sală, programate în perioada 2-5 martie, la Istanbul, în Turcia. Rămâne de văzut, însă, dacă acest eveniment se va desfăşura, având în vedere că "Balcaniada ce trebuia să se desfăşoare în acelaşi oraş a fost anulată ca urmare a cutremurului ce a afectat Turcia", conform CSM Oradea.

În acest an Mihai Sorin Dringo va mai lua startul la o competiţie majoră, Jocurile Mondiale Universitare, care vor avea loc în China.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!