Lucrările de amenajare a Piaţetei Nufărul din Oradea au ajuns la un stadiu de realizare de 50%.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, lucrările derulate până în prezent au presupus curăţarea terenului şi desfacerea jardinierelor, parapetelor, treptelor, bordurilor şi suprafeţelor betonate sau asfaltate.

„Înlocuirea reţelelor şi partea de instalaţii electrice au fost finalizate. S-a început montarea pavajului, aceasta fiind realizată în proporţie de 30%", a transmis Primăria.

Potrivit comunicatului, „topografia generală a locului este menţinută, fiind modificată doar forma spaţiilor verzi”, iar „trotuarul asfaltat se reface, fiind înlocuit cu dale de granit".

În momentul de față, şantierul a ajuns în faza pregătirii spaţiilor verzi şi a celor două locuri de joacă cu covor de cauciuc, respectiv nisip.

În incinta viitorului centru de cartier vor fi amenajate opt locuri de odihnă cu o suprafaţă totală de 230 metri pătraţi şi se vor însămânţa 480 de metri pătraţi cu gazon nou.

Finanţate din fonduri europene, lucrările de amenajare a viitorului centru de cartier au fost atribuite firmei Gavella pentru suma de 6,7 milioane lei, fără TVA.

Conform comunicatorilor Primăriei, proiectul urmăreşte „o reconfigurare a pieţei pentru a permite accesul facil al pietonilor şi al bicicletelor, redarea trotuarelor circulaţiei pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut şi contemporan, prin amenajarea spaţiilor verzi".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!