Viitorul centru de cartier din Nufărul, situat în vecinătatea restaurantului McDonaldʼs, va fi amenajat de firma Gavella pentru suma de 6,7 milioane lei.

Reprezentanţii Primăriei Oradea au semnat contractul cu constructorul prin care acesta se angajează să închidă lucrările în termen de un an.

"Intervenţia propusă urmăreşte o reconfigurare a pieţei pentru a permite accesul facil al pietonilor şi al bicicletelor, redarea trotuarelor circulaţiei pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut şi contemporan, prin amenajarea spaţiilor verzi", a transmis Primăria.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în cadrul proiectului, spaţiile verzi vor fi redesenate, trotuarul asfaltat va fi înlocuit cu dale de granit, iar o suprafaţă de 480 metri pătraţi din totalul de 2.050 metri pătraţi, reprezentând spaţiile verzi, va fi acoperită cu gazon.

"Proiectul propune şi crearea a două spaţii de joacă, unul având ca strat superior covorul de cauciuc şi altul de nisip. În incinta pieţei se propun 8 platforme de lemn, cu rol de stat în suprafaţa cumulată de aproximativ 231 metri pătraţi", a mai transmis Primăria.

Lucrările vor fi finanţate din fonduri europene prin intermediul proiectului "Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea - coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului". Proiectul vizează amenajarea a trei centre de cartier în Parcul Magnolia din cartierul Rogerius, zona sălii polivalente Antonio Alexe pentru cartierul Ioşia şi restaurantul McDonaldʼs pentru Nufărul.

Amenajarea viitorului spaţiu pietonal din Rogerius a început în cursul iulie, iar lucrările sunt în desfăşurare.