Consiliul Județean Bihor a anunțat marți că a stabilit, în urma licitației organizate în acest scop, asocierea de firme care vor proiecta și executa proiectul de lărgire de la două la patru benzi a DN 19 la ieșirea din Oradea spre Biharia.

Asfamixt cu OPR Asfalt

Este vorba despre asocierea dintre Asfamixt (Oradea) și OPR Asfalt (Timișoara), oferta lor fiind declarată câștigătoare pentru suma de 36,63 milioane lei, cu TVA inclus. Cum termenul pentru depunerea contestațiilor este 12 aprilie, contractul poate fi semnat doar după această dată.

Potrivit caietului de sarcini, firmele au la dispoziție 9 luni pentru executarea contractului, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare și obținerea avizelor, iar 6 luni pentru lucrările propriu-zise.

Proiectul prevede lărgirea drumului la patru benzi pe o distanță de 3,7 km, între pozițiile km 5+985 – km 9+731. „Practic, tronsonul este cuprins între benzinăria Socar, continuă spre sensul giratoriu din zona supermarketului Remarkt (n.r. – fostul Real II din Episcopia Bihor), până la intersecția cu varianta de ocolire Biharia, aflată în execuție”, arată CJ Bihor, cu precizarea că la intersecția dintre DN 19 și centura Biharia va fi amenajat un sens giratoriu.

Pe DN 79, Dumexim

De la jumătatea lunii februarie se află în implementare un proiect similar și pe DN 79 pentru lărgirea de la două la patru benzi a șoselei din dreptul Aeroportului Oradea până la intersecția cu centura Nojorid și cu drumul comunal spre Livada de Bihor, pe 1,6 kilometri.

Pentru această lucrare, licitația a fost câștigată de Dumexim, contra sumei de 23,46 milioane lei, ea trebuind finalizată tot în 9 luni, din care execuția să dureze 6 luni.

Ambele proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre CJ Bihor și CNAIR, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021 – 2027.

Lărgirile la patru benzi înspre Biharia și Nojorid vor îmbunătăți circulația rutieră în Zona Metropolitană Oradea și completează alte investiții în infrastructură derulate de CJ Bihor, cum sunt cele pentru construirea, tot în ZMO, a centurilor Nojorid, Oșorhei, Sânmartin și Sântandrei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!