Echipele de intervenție ale Termoficare încearcă să remedieze avaria produsă vineri dimineață la capătul Podului Sovata pe Magistrala II care pornește din CET pentru a alimenta consumatori din cartierul Nufărul.

Avarie pe un compensator

În jurul orei 12 muncitorii goleau rețeaua de apa fierbinte la 92 ˚C și aveau izolată porțiunea avariată astfel încât întreruperea alimentării cu încălzire și apă caldă a fost limitată doar la zona lucrărilor.

Echipa de intervenție a chemat la fața locului o macara care să ridice capacul de beton de pe căminul amenajat în scuarul de lângă baza sportivă Fotbal 5 X 5 de unde, în jurul orei 8 dimineața, a început să țâșnească apă fierbinte din pământ.

Lucrările sunt îngreunate de faptul că utilajul a trebuit să acționeze de pe carosabil, printre copaci, deoarece pământul de pe spațiul verde a fost înmuiat de apa fierbinte.

„Avaria a fost provocată de o spărtură apărută la un compensator, un fel de burduf care permite dilatarea conductei atunci când prin ea trece apă fierbinte. Am adus deja piesa la fața locului și golim rețeaua de apă pentru a trece la înlocuirea ei”, a declarat Dan Crețu.

„Am reluat furnizarea serviciilor”

Potrivit directorului în jurul orei 12, angajații Termoficare au finalizat izolarea zonei avariate și au repornit alimentarea cu încălzire și apă caldă a consumatorilor din oraș.

„Am reluat furnizarea serviciilor. Mai mult de 80% din oraș este pornit. Avem încă probleme în Velența, capătul cartierului Nufărul și comuna Sânmartin, dar sperăm ca în două ore să ajungem în parametri”, a spus Crețu.

Excepție va face zona cartierului Ioșia, afectată direct de avarie.

„Vor rămâne oprite punctele termice 509, 510, 511 din zona Ioșia pentru care nu avem dată estimată de reluare a furnizării serviciilor. Totul depinde de cum vor avansa lucrările”, a spus Crețu.

Va intra în reabilitare

După cum BIHOREANUL a mai scris, magistrala II, afectată de avarie, urmează să intre în lucrări de reabilitare în cea de-a treia etapă de modernizare a rețelelor de termoficare programată pentru primăvara acestui an, după încheierea sezonului de încălzire.

Lucrările, în valoare de 108 milioane lei, vor viza reabilitarea a 46,2 kilometri de conducte de rețea termică primară și 2,6 kilometri de conducte de rețea primară care vor înlocui rețeaua secundară.

În plus, vor fi amenajate 39 de minipuncte termice și va fi înlocuit circa un kilometru de rețea secundară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!