Fiind operatori licențiați de salubritate responsabili de protecția mediului, dorim să colectăm cantități cât mai mici de deșeuri reziduale de la populație, pentru a scădea cantitatea deșeurilor depozitate.

În acest sens, în zilele de colectare, verificăm pubela / sacul fiecărui client, pentru a-i îndemna pe utilizatori să colecteze separat deșeurile, conform regulamentului impus de județ.

Ce deșeuri se colectează în pubela maro?

- resturi vegetale din bucătărie: coji de fructe / legume, resturi de fructe / legume, frunze, plante, crenguțe
- resturi de mâncare - FĂRĂ CARNE, căci carnea infectează materialele vegetale
- hârtii: șervețele de bucătărie din hârtie, hârtie albă (fără scrisuri, fără reviste), pungi din hârtie, pahare din hârtie (limpezite în prealabil), cutii din hârtie
- coji de ouă
- semințe
- nuci
- pâine uscată
- zaț de cafea
- plicuri de ceai din hârtie
- ambalaje biodegradabile: farfurii, pahare, tacâmuri
- pungi biodegradabile

Ce se întâmplă dacă nu așezăm în pubela maro deșeurile corespunzătoare?

- NU se ridică
- se lipește o etichetă de atenționare pe pubelă pentru clienții care nu colectează separat corect deșeurile biodegradabile

NU se ridică pubela maro destinată deșeurilor biodegradabile dacă:

1. NU a fost scoasă în fața proprietății în ziua corespunzătoare de colectare, conform calendarului de ridicare

2. NU are conținut corespunzător. Conține alte deșeuri, care nu aparțin de această fracție, cum ar fi: plastice, cenușă, carne, excremente de animale, blană, păr, cadavre de animale, pungi din plastic etc.

3. NU are cip - a fost rupt sau deteriorat de către proprietar

4. Este supraîncărcată - conform contractului, se ridică o anumită cantitate de deșeuri săptămânal, iar aceasta nu poate fi depășită. Deșeurile biodegradabile (sau orice alt tip de deșeuri) trebuie să încapă în pubelă, astfel încât capacul acesteia să poată fi închis.

5. Accesul la pubelă este blocat sau aceasta nu este pusă în fața proprietății astfel încât să poată fi observată cu ușurință de angajații noștri.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!