AVE BIHOR, operatorul de salubritate dedicat clienților săi, indiferent dacă aceștia locuiesc la case sau la blocuri, implementează reguli uniforme pentru colectarea deșeurilor, conform regulamentului de salubrizare al județului Bihor.

Colectarea se realizează în 5 fracții distincte:

1. Hârtie / Carton - colectat în pubelă / sac albastru (distribuit gratuit la fiecare ridicare a sacului plin).

2. Plastic / Metal - colectat în pubelă / sac galben (distribuit gratuit la fiecare ridicare a sacului plin).

3. Sticlă - colectată în pubela verde și ridicată gratuit.

4. Biodegradabile - colectate în pubela maro.

5. Reziduale - colectate în pubela neagră.

Este important ca locuitorii să înțeleagă că o colectare separată și corectă a deșeurilor reduce factura de salubritate. În cazul blocurilor, există „țarcuri” supravegheate video, astfel încât să se respecte principiul colectării separate.

Întrebarea legitimă a locatarilor este: „De ce există diferențe de taxare între diferitele puncte de colectare?”. De exemplu, dacă luam un  „țarc” la care sunt arondate 100 de persoane, un locatar plătește 0,01 mc de deșeuri, în timp ce la un „țarc” la care sunt arondate 50 de persoane, un locatar plătește 0,02 mc de deșeuri. Asta, deoarece cantitatea totală se împarte la numărul de locuitori.

De asemenea, dorim să subliniem că operatorul de salubritate AVE BIHOR preia deșeurile de la dumneavoastră și este obligat să le trateze în conformitate cu standardele stabilite.

Fiecare etapă a acestor proceduri implică costuri care sunt reflectate detaliat pe factura dumneavoastră.

Serviciul nostru funcționează pe bază de abonament, format dintr-un cost fix pentru serviciul de colectare a deșeurilor municipale, la care se adaugă un serviciu de transfer al deșeurilor reziduale, serviciul de tratare / eliminare și o contribuție pentru Economia Circulară, specifică acestor deșeuri.

Vă încurajăm să vă alăturați eforturilor noastre și să reciclați în mod responsabil, contribuind astfel la construirea unui viitor mai sustenabil pentru generațiile viitoare.

Împreună, putem face o diferență, deoarece „Schimbarea începe cu noi!”.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!