Nu o dată angajaţii AVE Bihor din staţiile de sortare s-au confruntat cu situaţia în care deşeuri periculoase au ajuns pe liniile de sortare. Ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea angajaţilor noştri, dar şi o piedică serioasă în calea sortării corecte a deşeurilor reciclabile. Facem un apel pe această cale ca cetăţenii care au abonament de salubritate să nu arunce nici măcar în recipientul rezidual acele deşeuri care conţin substanţe toxice, inflamabile sau explozive.

Pericolul din pubelă

Deşeurile periculoase sunt periculoase pentru că sunt inflamabile, iar în anumite condiţii pot chiar exploda. Dincolo de pericolul real la care sunt expuşi angajaţii noştri, discutăm şi despre riscuri de mediu, pentru că pot fi poluate apele, solul, iar apoi consecinţele pot fi chiar şi asupra sănătăţii umane. Circuitul acestor produse care conţin astfel de substanţe trebuie să se încheie în locuri special amenajate, pentru ca pericolul pentru mediu şi sănătate să poată fi anihilat.

Tipuri de deşeuri periculoase

Printre cele mai comune tipuri de deşeuri periculoase se numără bateriile, acumulatorii de telefoane, laptopuri sau tablete care conţin substanţe chimice periculoase, cum ar fi plumbul, cadmiul, nichelul şi mercurul.

Dorim să atragem atenţia populaţiei asupra modului în care se colectează deşeurile periculoase. Acestea trebuie separate total de deşeurile reciclabile, pentru că au un flux diferit şi de aceea trebuie să le tratăm ca atare. Deşeurile periculoase de acest tip sunt foarte inflamabile şi pot exploda uşor, iar astfel pot răni angajaţii AVE BIHOR care lucrează la staţia de sortare.

Unde ne debarasăm de aceste deşeuri

În Oradea, şi în localităţile mai mari, aceste tipuri de deşeuri se pot duce la supermarketuri de tip Lidl, Hornbach, Altex, Decathlon sau la BENE INTERNAŢIONAL, unde găsiţi recipientele în care se pot aşeza bateriile, acumulatorii sau alte deşeuri periculoase de acest gen. O altă soluţie sunt platformele de colectare a deşeurilor cu aport voluntar, amplasate în mai multe localităţi din Oradea şi din judeţ.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!