Elevii unei şcoli din Săcueni au vizitat, vineri, staţia de sortare şi transfer AVE Bihor din Marghita. Ei au participat la acţiune în cadrul "Săptămânii verzi", o iniţiativă educativă ce se desfăşoară în multe şcoli şi are ca scop conştientizarea elevilor asupra importanţei protejării mediului înconjurător şi selectării deşeurilor.

Vizita a început cu o prezentare a activităţilor care au loc în cadrul staţiei de transfer, iar elevii au fost purtaţi prin toate departamentele şi sectoarele unităţii. Copiii au văzut, astfel, cum ajung maşinile de salubritate în staţie, cum se descarcă deşeurile, cum sunt acestea sortate de angajaţii AVE BIHOR şi ce se întâmplă cu deşeurile care nu mai pot fi trimise la reciclare.

În timpul "Săptămânii verzi", elevii sunt implicaţi în diferite activităţi şi proiecte care le permit să înveţe mai multe despre impactul activităţilor umane asupra mediului şi să ia decizii care să reducă acest impact. Aceste activităţi includ prezentări, discuţii, jocuri de rol şi activităţi practice.

La finalul vizitei, elevii au fost provocaţi să participe şi la un mic concurs cu întrebări şi exemple practice despre cum se pre-colectează deşeurile şi în care pubelă trebuie acestea aruncate. Câştigătorii au fost premiaţi şi au plecat acasă cu biocompostoare, pământ de flori (obţinut din deşeurile biodegradabile colectate de la populaţie) şi pliante care conţin informaţii despre regulile de colectare separată.

Prin aceste acţiuni dorim ca reprezentanţii noilor generaţii să fie inspectorii de mediu din propria lor gospodărie şi să transmită informaţiile primite despre cum se face colectarea deşeurilor acasă şi la şcoală, deoarece "Schimbarea începe cu noi!".

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!