Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai apăsătoare, din punct de vedere financiar, de peste an. Cheltuielile cu masa de Crăciun, cadourile, proviziile pe care le facem în aceste zile atârnă greu în bugetul oricărei familii. De ce să lăsăm și salubritatea să fie o povară în plus, când AVE Bihor vă pune la dispoziție un mecanism util de reducere a facturii?

Cu siguranță știți că AVE Bihor ridică gratuit deșeurile reciclabile separate corect și puse în recipientul corespunzător celor trei fracții: plastic/metal, sticlă și hârtie/carton. Pentru că în aceste săptămâni veți strânge multe ambalaje și recipiente, încercați să le așezați în sacii și pubelele potrivite.

Nu cădeți pradă tentației de a renunța la separarea deșeurilor reciclabile, pe care să le aruncați apoi în pubela de rezidual. Cu cât o veți scoate mai des în stradă, cu atât veți plăti mai mult la finalul lunii!

Conform unui experiment (foto) făcut de noi anul trecut pe vremea aceasta, în 100 de pubele de rezidual verificate de noi am găsit 85% deșeuri reciclabile, ceea ce înseamnă că abonații au plătit pentru ceva care, de fapt, este ridicat gratis.

Cum spuneam și atunci, e ca și cum ai avea abonament într-un mijloc de transport, dar te-ai deplasa pe jos.

Risipa alimentară, o hemoragie care poate fi oprită

Până când mâncarea ajunge deșeu, puteți începe să economisiți încă din faza de proiect. Faceți-vă o listă de cumpărături pe care să o respectați odată ajunși în magazin.

Nu mergeți la cumpărături flămând, cercetările arată că aveți tendința de a exagera cu cantitățile! După ce ați ajuns la gătit, încercați să separați deșeurile bio, pe care să le puneți fie în pubela maro, fie în compostor, după caz. La primăvară, când compostul va fi gata, vă veți felicita!

Programul AVE Bihor de sărbători

Angajații AVE Bihor nu vor slăbi ritmul ridicărilor de sărbători și de Anul Nou. Suntem la datorie, pentru că un astfel de serviciu nu va putea fi niciodată pus pe pauză. Verificați calendarele de ridicare și respectați fracțiile, astfel colaborarea noastră va fi una reciproc avantajoasă. Iar mediul îl vom păstra cât mai curat, așa cum ne dorim cu toții. Pentru că, nu-i așa, schimbarea începe cu noi!

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!