Conceptul de colectare selectivă în 5 fracții a ajuns și în județul Mureș, la Reghin, acolo unde AVE Bihor, în colaborare cu FG ECO, a început deja ridicarea deșeurilor de la populație.

În paralel cu activitatea de salubritate, angajații AVE Bihor desfășoară activități de conștientizare în școlile din oraș, pentru ca tranziția spre un sistem de colectare în 5 fracții să se facă cât mai ușor.

Un model de succes din Bihor, exportat în Mureș

„De mâine, un nou furnizor de servicii va asigura colectarea deșeurilor menajere în Reghin. Deșeurile vor fi colectate separat în 5 fracții. Pungile de diferite culori vor fi distribuite gospodăriilor pe parcursul săptămânii viitoare. În zonele rezidențiale, pubele distincte au fost plasate pe insulele de salubrizare. De asemenea, sunt mici modificări în ceea ce privește colectarea pe zile la unele străzi”, și-a anunțat Primăria Reghin cetățenii pe pagina sa de Facebook, pe 23 octombrie.

AVE Bihor, un operator de salubritate care deservește deja aproape 200.000 de bihoreni în patru zone ale județului, s-a asociat cu FG ECO și va desfășura în colaborare cu aceasta activitatea de salubritate din orașul mureșean.

Cetățenii din Reghin au primit calendare de ridicare, care au fost distribuite pe străzi, și un ghid de colectare în 5 fracții. Locuitorii orașului au fost rugați să fie atenți la informațiile din materialele de promovare, deoarece deșeurile care nu sunt colectate selectiv și scoase la porți în zilele corespunzătoare nu vor fi luate.

Acțiuni de promovare a colectării selective în școli

Angajații AVE Bihor au luat contact direct și cu elevii școlii „Petru Maior” din Reghin, care au învățat cum selectarea corectă a deșeurilor va reduce facturile de salubritate și va aduce un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Aceste activități vor continua și după data de 5 noiembrie.

AVE Bihor - schimbarea începe cu noi! Acum și la Reghin.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!