Luncasprie a fost locul perfect pentru desfășurarea unei tabere ecologice dedicate celor mici. Elevii au învățat cum să identifice specii de floră și faună locală, au construit căsuțe de păsări și au creat articole vestimentare și figurine de animale din materiale reciclabile. Dar cel mai important lucru pe care l-au deprins a fost importanța colectării separate pentru protejarea mediului înconjurător.

Luncasprie, turism și ecologie

În prezentarea Ecolect a acestui eveniment se vorbește despre poveștile fascinante șoptite în lumea surprinzătoare a naturii celor dispuși să le asculte. „Green camp - Școala de Educație Ecologică în Pădure pentru un Bihor Curat” este denumirea taberei organizate în cantonul din Luncasprie.

Copiii au făcut plimbări prin pădure și au identificat florile care le-au ieșit în cale, s-au jucat și au creat. Au observat păsările din pădure, iar la final le-au făcut mai multe căsuțe din materiale reciclabile. Astfel, au înțeles importanța, pentru mediul înconjurător, a recuperării materialelor.

Scopul declarat al unor astfel de evenimente este de a-i apropia pe copii de natură, de a-i ajuta să conștientizeze impactul pe care îl au asupra mediului și rolul lor în reducerea cantității de deșeuri.

Tabăra a fost organizată de Asociația Pro Time-R, Ecolect Bihor, Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Romsilva - Direcția Silvică Bihor. Parteneri ai evenimentului au fost AVE Bihor, Grund School, https://naturaltimber.ro, Garda Forestieră Oradea și Teatrul pentru Copii.

Noi tabere de ecologie

Alte tabere de ecologie vor fi organizate și la Cantonul Pădurea Mare din Marghita, Cantonul Gepiș și Cantonul Vârtop.

Activitățile fac parte din campania „Luna curățeniei în județul Bihor”, organizată de Ecolect Bihor și Consiliul Județean Bihor.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!