În 2023 companiile ECO BIHOR SRL (operator licenţiat al CMDJ Bihor, CMID Covasna, CMID Harghita) şi AVE BIHOR SRL (operator licenţiat de colectare, transport şi tratarea deşeurilor în judeţele Bihor şi Mureş) au în vedere implementarea unui management al deşeurilor la standarde europene, cu atenţie sporită asupra protejării mediului. Ţinta este atingerea unor performanţe optime în sortare, pentru a creşte gradul de reciclare a acestor tipuri de deşeuri.

Obiectivul general al companiilor AVE BIHOR SRL şi ECO BIHOR SRL este de a îmbunătăţi gestionarea deşeurilor din materiale plastice şi de a controla poluarea, pentru a proteja sănătatea umană, precum şi pentru a îmbunătăţi calitatea mediului în România.

Una dintre soluţiile noastre de gestionare eficientă a deşeurilor reciclabile este tratarea mecanică prin sortarea acestora în staţii. Înainte de toate, însă, dorim ca populaţia să pre-colecteze corect şi separat acasă, astfel încât să obţinem un grad de reciclare mai ridicat al acestor tipuri de deşeuri în staţiile noastre de sortare.

Instalaţie de reciclare deşeuri la Sălacea

Grupul nostru de firme a investit în realizarea unei instalaţii de prelucrare a fracţiunilor deşeurilor de ambalaje, care, din lipsa capacităţii de preluare sau a calităţii, nu se reciclează în România.

Aceasta este situată în localitatea Sălacea, unde gradul de colectare separată a atins procentul de 65%. Instalaţia este creată în vederea producerii unui produs finit sub formă de granule, printr-o linie de reciclare folie PE (post consum), care are valoare pe piaţa internă, dar şi internaţională.

Materialele din plastic vor trece mai întâi printr-un proces de sortare optică înainte de spălare şi uscare, astfel obţinându-se un material nou din plastic. În acest fel, companiile noastre folosesc principii ale economiei circulare, prin dezvoltarea unei linii complete de reciclare pentru tratarea şi reciclarea majorităţii deşeurilor din plastic. Această nouă etapă asigură o exploatare durabilă a resurselor şi o mai mare protecţie a mediului.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!