Zilele acestea suntem la Tusványos - Tabăra de vară pentru elevi și studenți și vorbim despre colectarea separată a deșeurilor și despre protecția mediului.

Scopul evenimentului este de a oferi un forum deschis în care tinerii din țările vecine să se întâlnească și să discute despre evenimentele sociale, politice, economice și culturale actuale, despre problemele emergente și despre strategiile de rezolvare a acestora.

În calitate de reprezentanți ai operatorului de salubritate AVE BIHOR, am fost prezenți și la acest eveniment, alături de colegii de la Eco Bihor Covasna, deoarece suntem direct interesați de generațiile tinere, pe care dorim să le pregătim pentru a trăi cât mai sustenabil și producând cât mai puține deșeuri.

Colegii noștri le-au prezentat elevilor cum se colectează separat, de ce colectarea selectivă este un obicei crucial pe care trebuie să-l deprindem de la cele mai fragede vârste și ce impact negativ asupra mediului producem atunci când nu aruncăm deșeurile în locurile potrivite.

Conștientizarea tinerilor este modul prin care AVE BIHOR ajunge în casele tuturor cetățenilor și dorește ca gestionarea adecvată a deșeurilor menajere, inclusiv separarea corectă a acestora în fracțiile corespunzătoare, reciclarea și compostarea, să se poată realiza cu aportul fiecăruia și cu responsabilitate pentru mediu, deoarece, așa cum spune și sloganul nostru, „Schimbarea începe cu noi”...

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!