Copiii care au trecut în iunie prin ERA Park Oradea au putut pătrunde pe un tărâm de basm. Alice în Țara Minunilor a fost numele unei expoziții inedite, realizate din materiale reciclabile, prin care au fost recreate scene din celebra poveste a lui Lewis Caroll. AVE Bihor a fost și ea prezentă prin acțiuni de conștientizare, în care cei mici au aflat informații valoroase despre importanța selectării corecte a deșeurilor.

O poveste reciclată

Povestea lui Alice, care după ce cade într-o gaură de iepure se trezește într-o lume fantastică, a fost excelent redată de decorurile din cadrul expoziției. S-au folosit materiale reciclate în proporție de 90%, pentru a recrea personajele celebre care au fascinat atâtea generații de copii.

Colegele noastre au fost și ele prezente în ultimele două săptămâni ale lunii iunie, pentru a le explica zecilor de copii care au trecut pe la expoziție importanța selectării deșeurilor. Cei mici au avut de selectat deșeurile, pe care apoi le-au așezat în pubelele corespunzătoare. La final, copiii au primit magneți și ghiduri de colectare din partea angajaților noștri.

Scopul principal al acestor acțiuni este protecția mediului, prin prezentarea beneficiilor reciclării, prin metode neconvenționale și creative, importanța colectării separate a diferitelor tipuri de deșeuri.

Educația, prioritate zero pentru AVE Bihor

Ave Bihor face astfel un amplu demers educațional, pentru un viitor mai sustenabil. Suntem convinși că prin educarea generațiilor viitoare se va schimba atitudinea tinerilor față de natură și față de colectarea separată a deșeurilor. Reciclarea aduce beneficii mediului pentru că se conservă resursele naturale ale Pământului.

Parteneri alături de AVE Bihor la această acțiune a fost și ECO Bihor.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!