AVE Bihor îşi ia în serios misiunea de educator al tinerelor generaţii. În acest sens, am demarat ample acţiuni în unităţile de învăţământ din Bihor, pentru a le explica celor mici importanţa colectării separate a deşeurilor şi impactul pozitiv al acestui demers asupra mediului. Săptămâna trecută am ajuns şi la grădiniţa cu program prelungit "Toldi" din Salonta, care a organizat  "Săptămâna Verde", dedicată educaţiei şi conştientizării cu privire la importanţa protecţiei mediului înconjurător şi a naturii.

Micii gospodari au primit pământ de flori gratuit

AVE BIHOR participă activ în şcoli şi grădiniţe pentru a discuta cu copiii despre subiecte importante legate de mediu şi pentru a le prezenta informaţii despre cum putem să trăim sustenabil şi fără să poluăm mediul înconjurător.

AVE BIHOR a contribuit şi la acest eveniment ecologic oferind pământ de flori gratuit micilor gospodari.

Pământul de flori este un material fertilizant obţinut prin transformarea deşeurilor biodegradabile, cum ar fi resturile alimentare şi de grădină, într-un amestec bogat în nutrienţi, care poate fi folosit pentru a îmbunătăţi solul şi pentru a dezvolta plantele.

Cei mici au folosit acest pământ de flori obţinut din deşeurile biodegradabile la proiectul lor de plantare a legumelor şi a pomilor fructiferi în curtea grădiniţei. Aceşti copii au înţeles că transformarea deşeurilor biodegradabile în pământ de flori este un proces sustenabil şi prietenos cu mediul, deoarece reduce cantitatea de deşeuri care ajung în depozitele ecologice şi, implicit, reduce emisiile de gaze cu efect de seră asociate cu descompunerea lor.

Despre AVE Bihor

AVE Bihor deserveşte peste 67.000 de gospodării din judeţ, în cele patru zone de colectare pe care le acoperă. 200.000 de bihoreni interacţionează săptămânal cu angajaţii noştri, în cele 62 de oraşe şi comune în care acţionează maşinile noastre.

Pe lângă munca de zi cu zi, punem un mare accent şi pe educarea tinerei generaţii. Şi asta pentru că AVE BIHOR crede cu tărie într-un stil de viaţă sustenabil şi nepoluant. În plus, aşa cum deja ştiţi, "schimbarea începe cu noi".

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!