Anul trecut, premierul Marcel Ciolacu a declarat că s-a terminat epoca construirii stadioanelor, în condițiile în care visteria e goală, iar autostrăzi și spitale nu prea avem. Partea proastă este că Oradea avea spre avizare proiectul noului stadion și abia acum vedem ce daune ne-au provocat procesele cu proprietarii de terenuri din zonă.

Numai că în timp ce noi ne consolam cu ideea că încă nu a venit vremea să avem o arenă civilizată, iată că pe la Pitești și Timișoara proiectele noilor stadioane au fost trecute pe lista de investiții ale Guvernului României. Dacă e permis la Timișoara, de ce n-ar fi admisibil și la Oradea Mare!? Prin urmare, iată că din nou suntem în cărți pentru noua arenă...

Pe lângă bucuria de a avea o arenă mai încăpătoare, noul stadion ne va da și câteva dureri de cap. Zona în care e amplasat este înghesuită și construcția încape acolo numai cu lingura de pantofi. Biata Grădină Zoologică va trebui să-și mute sălașul, semn că orice soluție generează noi probleme.

Nici cu parcarea nu sunt prea dumirit. Se mizează pe utilizarea locurilor hipermarketurilor din zonă și a parcării de la Oradea Arena, numai că, dacă se suprapun evenimentele sportive sau prindem o zi în care piața de vechituri e la capacitate maximă, s-ar putea să fie niște probleme.

Unde mai pui că, la așa stadion fain, e musai să avem și o echipă de fotbal cât de cât competitivă. Mi-e teamă să nu dăm chix cu managementul, că deocamdată nici la baschet, unde lucrurile sunt mult mai simple, nu prea le scoatem la capăt.

Și ultima problemă - nu cea mai mare - este ce denumire va avea noua arenă. Eu unul m-aș bucura să aibă mai multe: nume de bănci sau de multinaționale care să cârpească bugetul clubului. Și, în perioada în care sponsorii nu se prea înghesuie, nume de personalități din domeniul fotbalului, pentru că, să fim sinceri, arena va fi în principal pentru sportul rege.

Să ajungem, însă, acolo ca numele să fie singura problemă și să vedem la botez mii de suporteri care abia așteaptă să iasă la iarbă verde după două decenii de secetă!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!