Vedetele filmului "Mirciulică" s-au aflat, sâmbătă seara, la Cinema Palace din Oradea, unde s-au întâlnit şi fotografiat cu orădenii care s-au dus să vadă primul film care-i are în prim-plan pe cunoscutul comediant Mircea Bravo şi pe "bunica" lui, tanti Lenuţa din Chinteni.

Filmul şi-a îndeplinit scopul: i-a făcut pe cei prezenţi în sălile Cinema Palace să râdă copios. La final, Mircea Bravo le-a spus acestora că Oradea este unul dintre oraşele preferate ale bunicii Lenuţa. De asemenea, el le-a prezentat şi lăudat pe cele două actriţe ale Teatrului Regina Maria, Denisa Vlad şi Ioana Maria Repciuc, care apar în film. 

Primiţi cu aplauze

Sâmbătă seara au fost trei proiecţii ale comediei "Mirciulică" în sălile Cinema Palace. Pentru a promova filmul tocmai lansat, la Oradea s-a aflat o bună parte a echipei: actorii Mircea Popa (Bravo), Bunica din Chinteni, Denisa Vlad, Ioana Maria Repciuc, Adrian Cucu, Cătălin Herlo şi regizorul Cristian Ilişuan.

Comedia prezintă aventurile tânărului Mircea, nevoit - după ce nu reuşeşte să intre în magistratură - să se întoarcă în Gherla, unde îl aşteaptă familia, bunica şi multe peripeţii. "Mirciulică" a fost pe placul orădenilor, care s-au distrat pe cinste, iar la final, când echipa a intrat în sală, s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat. 

"Bună sara la tăţi"

Tanti Lenuţa din Chinteni a fost, după reacţia orădenilor, vedeta serii. Mircea Bravo a îndemnat-o să le vorbească spectatorilor, dezvăluind totodată că Oradea este unul dintre oraşele preferate ale "bunicii". "Ştiu că vă place Oradea. După Cluj, cred că sunteţi foarte ataşată de Oradea", a spus comediantul. Luând microfonul, tanti Lenuţa a apucat să spună doar "Bună sara la tăţi", cu puternicu-i accent ardelenesc, că orădenii au şi început să aplaude. 

Celebra bunică din Chinteni, cunoscută pentru hazul şi poveţele ei, a spus că se bucură că face parte din filmul lui Mircea Bravo şi a mulţumit echipei. Totodată, ea s-a mirat când a aflat că niciunul dintre spectatorii din sală n-au trecut vreodată pe la gospodăria ei din Chinteni. Întrebată dacă mai primeşte vizitatori, bunica a răspuns şugubăţ: "Acuma? Până acum ce-aţi făcut?".

Cum "Mirciulică" are şi dialoguri "colorate", bunica a simţit nevoia să le spună spectatorilor să nu se supere prea tare la auzul acelor vorbe. "Să nu vă supăraţi că mai este câte o spovedanie. Şi apoi ne-om duce să ne binecuvânteze...", a spus tanti Lenuţa.

Un nou film

Mircea Bravo le-a dat cuvântul şi actriţelor din Oradea care apar în film (Denisa Vlad, în rolul soţiei şefului lui Mirciulică, respectiv Ioana Maria Repiuc, în rolul iubitei acestuia), dar a făcut şi un anunţ: "Vă mulţumim că v-aţi adunat în număr aşa de mare şi ne dorim să vă vedem în aceeaşi formulă şi la anul, tot în octombrie, când vom lansa cel de-al doilea film al nostru, «Nuntă pe bani»".

Actorii prezenţi la Oradea nu s-au oprit la o singură sală de cinema, ci au intrat şi în celelalte două unde tocmai rulase "Mirciulică", pentru a vorbi cu publicul. 

Coadă la poze

Orădenii au format, apoi, cozi pentru a se poza cu actorii, unii dintre ei prezentându-se cu flori pentru actriţe. De altfel, bunica din Chinteni a primit flori şi de la stareţul mânăstirii Izbuc, Mihail Tărău, care a asistat şi el la una dintre proiecţiile filmului.

Denisa Vlad a recunoscut că a avut emoții la proiecția de acasă. „Este o experienţă inedită. Am puţine emoţii pentru că sunt la Oradea. Am văzut şi feţe cunoscute de la teatru, am văzut şi prieteni. Cred că lumea a primit filmul foarte bine", a spus actrița pentru BIHOREANUL.

Pentru Ioana Maria Repciuc, "Mirciulică" este primul lungmetraj, însă ia în calcul o viitoare carieră şi în cinematografie. „Este primul meu film serios. Orice actor îşi doreşte să facă şi film. Cine zice că nu îşi doreşte, minte", a spus actrița.

"Mirciulică" le-a lăsat impresii puternice unora dintre spectatori. "Am râs atât de bine încât mă voi trezi mai vesel la dimineaţă", a spus un tânăr orădean la ieşirea din sala de cinema.

Despre ce e "Mirciulică"?

În "Mirciulică", Mircea Popa, un tânăr originar din Gherla, judeţul Cluj, care pică examenul la magistratură în Bucureşti, se întoarce în oraşul natal unde va locui din nou cu părinţii săi. Este ajutat de mama sa şi angajat la firma de salubrizare a oraşului, condusă de un baron local cu ambiţii în politică. Viaţa sa se complică însă când începe să lucreze pentru soţia şefului, Mirela, interpretată de actriţa Denisa Vlad, de la Teatrul Regina Maria. 

Filmul este plin de scene amuzante, inclusiv cele în care Mircea merge acasă la bunica sa în Chinteni şi o ajută în gospodărie. "Tu vrei să prinzi hoţii, dar nu eşti în stare să prinzi un pui?", îl persiflează bunica pe protagonist într-una dintre scene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!